UndervisningsaktivitetUndervisning
Budding er en meget traditionel europæisk dessert, hvor mælk/fløde sættes til en gelé-agtig konsistens ofte sammen med noget smagsgivende som chokolade eller vanilje. Som regel...
UndervisningsforløbUndervisning
Øvelse for 6.-9. klasse, hvor der laves budding til at undersøge forskellige aspekter ved gelering.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Kirsebærret er en lille stenfrugt, der optræder i både en sur og sød version. I dette materialer gør gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen os klogere på kirsebærrets smag og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen gør os i denne artikel klogere på kirsebærrets smag og sammensætning, såvel som dets kulturelle betydninger igennem tiden. I får også...
ArtikelArtikelNyt om smag
Mie Thorborg Pedersens forskning i vandmænds potentiale som delikatesse har givet genlyd i verdenspressen. Nu har hun fået et af de prestigefyldte EliteForsk-rejsestipendier....
Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen er videnskabelig assistent i Smag for Livet, hvor hun bl.a...
UndervisningsforløbUndervisning
I disse opskrifter er grundsmagen sød i fokus. Smagen af sød er typisk forbundet med tilstedeværelsen af sukker i en fødevare. Sød smag giver et signal til hjernen om, at...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen beskriver chokoladens lange rejse fra frugten på kakaotræet og lige til den smelter på tungen
...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Publikum på Heartland Festival 2018 kunne få en lang række smagsoplevelser fra havet. Her kan du finde det materiale, som gastrofysikerne fra Smag for Livet brugte til...
Med titlen som Smagsambassadør ønsker Smag for Livet at hylde og støtte særligt dygtige smagsformidlere. Mandag den 16. november udnævnes de første seks....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Brownies - en forglemmelse? Der findes mange anekdoter om, hvordan brownien blev opfundet, men der er ingen tvivl om, at den er blevet til i Amerika. En af historierne om...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Oplev smagen af kirsebær i denne franske udgave af kirsebærtærte, og læs om kirsebærrets smag og kulturelle betydning gennem tiden.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Prøv disse smagfulde chokoladetrøfler, og læs om chokoladens rejse fra frugten på kakaotræet og lige til den smelter på tungen.
...
ArtikelArtikelNyt om smag
Klar til en ny godbid på tallerknen? Smag for Livets gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen har fundet en metode, der gør vandmænd til en æstetisk nydelse at spise...
OpskriftMaterialePrøv selv
Oplev smagen af kirsebær i denne franske udgave af kirsebærtærte.
Ingredienser
Fyld:
300 g. kirsebær
1 spsk. sukker
Vidste du at...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen gør os i denne artikel klogere på kirsebærrets smag og sammensætning, såvel som dets kulturelle betydninger igennem tiden....
ArtikelArtikelNyt om smag
Cand. scient. Mie Thorborg har lavet en tegnefilm ud af tilblivelsen af sit speciale.
Kan man spise vandmænd? Hvordan smager de så...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Mie Thorborg Pedersen forsker i vandmænds fysik og smag. Hun er specialestuderende og ansat i Smag for Livet, og i august 2015 tog hun til Sydkorea for at studere, hvordan de...