KøkkentipMaterialePrøv selv
Vil du også gerne spise lidt grønnere? Her er madplanen til en "Grøn marts" med opskrifter, tips og tricks til at få grøn velsmag ind i hverdagens aftensmad....
KøkkentipMaterialePrøv selv
:
De fleste af os har nok nogle vaner, måske en stil og nogle retter, vi ofte vender tilbage til. Derfor behøver vi ikke tænke så meget på...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Dette er en opskrift på den traditionelle danske ret gule ærter. Retten tilberedes i en gryde og spises med ske, derfor tilhører den kategorien 'søbemad'....
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du flere opskrifter. Bl.a. kimchi, gule ærter, pretzler...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Dette er en opskrift på en moderne udgave af den traditionelle danske ret - gule ærter. Traditionelt serveres suppen og flæsket med sennep og syltede rødbeder. I denne version...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Hvordan undgår man madspild fra grøntsagsskuffen og får mere grønt ind i hverdagens måltider? Prøv Styrbæks "grønne pose".
Ideen med "Den...
OpskriftMaterialePrøv selv
Ved langtidsbagning af solmodne tomater koncentreres umami-smagen betragteligt. Hvis man i en tomatsauce bager hakkede grøntsager og urter med, tilføjes en tekstur, så...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
”Grønt skal det være” – sådan lød ordene, da Pia Styrbæk og jeg skulle fastlægge temaet for et besøg af mig og mit hold af madkundskabslærerstuderende....
OpskriftMaterialePrøv selv
Kød og kål tilberedes hver for sig, så man kan også lave en 100% vegetarisk version ved at servere karry-champignon i stedet for gris.
...
OpskriftMaterialePrøv selv
Til denne tortilla er brugt røget laks, men det kan også være fx røget makrel eller sild, eller tortillaen kan laves helt grøn. Bliver der lidt til overs, er tortillaen meget...
OpskriftMaterialePrøv selv
Der bliver rigeligt med frikadeller, så der er overskud til frokosten dagen efter.
Arbejdstid ca. 45-50 min.
Start ca. 1-1½ timer før, så...
OpskriftMaterialePrøv selv
Æggeblommen inde i pandekagen udgør sovsen i retten, så man koger æggene meget bløde, inden man piller dem og forsigtigt pakker dem ind. Salaten skal krydres rigtig godt. Smagen...
UndervisningsforløbUndervisning
I disse opskrifter er grundsmagen sød i fokus. Smagen af sød er typisk forbundet med tilstedeværelsen af sukker i en fødevare. Sød smag giver et signal til hjernen om, at...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Hver femte indkøbskurv med mad havner ikke i maven, men i skraldespanden som klimabelastende madspild. En del af det skyldes, at vi er i tvivl om madens holdbarhed. Her får du...
KøkkentipMaterialeFakta om smag
Vidste du, at der er forskel på "Sidste anvendelsesdato" og "Bedst før"-mærkerne på den mad, vi køber? Nogle varer kan sagtens holde sig længere end datomærket. Lær at kende...
UndervisningsforløbUndervisning
Disse aktiviteter kan alle fungere som selvstændige aktiviteter, hvor eleverne på forskellig vis får mulighed for at arbejde undersøgende og eksperimenterende med råvarer og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære andre børn håndværket i at kunne tilberede rizza med overskydende mad og herigennem give andre børn kendskab til, hvordan man kan få gode...
UndervisningsforløbUndervisning
I dette undervisningsforløb skal eleverne med udgangspunkt i en undersøgende tilgang arbejde med madspild. De skal bl.a. stifte bekendtskab med forskellige datomærkninger, og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
En kvart agurk, to tomater, en skive pålæg, en lille portion spaghetti... Alle kender det – den overskydende mad, der ligger i køleskabet og somme tider ender med at blive smidt...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet lægges der op til, at I tager på besøg i det lokale supermarked for at undersøge forskellige datomærkninger og butikkens indsats mod madspild. I kan med fordel...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet kan eleverne opnå kendskab til forskellige datomærkninger. De skal fx erfare, at der er forskel på, om der på en fødevare står ’bedst før’ eller ’sidste...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne undersøge, om der mon forekommer madspild i eget hjem.
Eleverne skal over en periode på én eller flere dage registrere den mad, der smides i...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne dele deres aktuelle viden om madspild med hinanden og diskutere, hvor de tror, madspild opstår.
...
Smag for Livet-partnerne Klavs og Pia Styrbæk hædres af Det Danske Gastronomiske Akademi for deres gastronomiske initiativ
Det Danske...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne eksperimentere med smag og tilsmagning gennem tilberedning af en personlig sansepose, der smages til med forskellige råvarer, herunder grøntsager...