Æbleflæsk
400 g røget spæk
750 g madæbler -helst Filippa
2-3 løg
Ca. 100 g sukker efter smag
Groft rugbrød
Skær spækken i tern. Steg dem på en varm pande eller i ovnen.
Hæld fedtet fra efterhånden som det smelter under stegningen,
så spækken kan blive sprød. Tag spækken af panden, når den er
færdigstegt.
Skær æbler og løg i skiver. Start med at stege løgene i noget af fedtstoffet
fra spækket, tilsæt æbler og steg det hele mørt. Smag til med
sukker. Læg spækken på æblerne. Servér med groft rugbrød.
---
Æbleflæsk med tranebær
1 portion æbleflæsk
75 g tørrede tranebær
1 stykke hel peberrod
Tilbered æbleflæsk, og tilsæt
tranebær og lidt friskhøvlet
peberrod.
---
Opskrifter og tilhørende billeder er fra
“Mormors mad - Retter fra det danske køkken, tradition &
fornyelse” af Klavs Styrbæk, Kleart, 2006