Denne opskrift giver 32 fastelavnsboller.
Fastelavnsbolledej:
50 g gær
2 dl lun mælk
50 g sukker
½ tsk salt
2 æg
150 g smeltet smør
Ca. 500 g mel
Fyld:
Fyldet til bollerne består af kagecreme, marcipanremonce og hindbærmarmelade.
- 1-2 dl hindbærmarmelade
samt
Vaniljecreme (kagecreme):
- 2 ½ dl mælk eller fløde 13%
- 2 spsk sukker
- ½ stang vanilje
- 1 æg
- 1 spsk majsstivelse (Maizena)
Pisk alle ingredienserne godt sammen i en gryde. Kog cremen under omrøring 2-3 minutter.
og
Marcipanremonce:
- 75 g blødt smør
- 100 g sukker
- 150 g revet marcipan
Ingredienserne røres godt sammen.
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen glat og smidig. Lad dejen hæve 30-45 minutter.
Rør marcipanremoncen sammen og lav kagecremen.
Rul dejen ud og del den i 32 firkanter.
Læg marcipanremonce på, fold hjørnerne ind over og saml alle kanter grundigt, så den lukkes helt.
Stil bollerne med samlingen nedad på en plade med bagepapir.
Lav en fordybning i bollerne og kom kagecreme og/eller hindbærmarmelade i.
Lad dem efterhæve 30 min.
Bag bollerne 10-15 min. ved 200 grader
Pynt evt. med glasur
Omtalt i artiklen
Majbritt Pless er lektor ved Læreruddannelsen på Fyn, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun underviser i faget madkundskab.
Majbritt Pless har igennem mange år arbejdet med børn, mad og sundhed. I Smag for Livet arbejder hun i praksis med at udvikle undervisningsforløb og forankre Smag for Livets projekter på læreruddannelsen. Hun har også stået bag konkurrencen Madkamp - DM i Madkundskab.