Opskrift Løgsuppen er en fransk sag. Masser af smag, krydder og næring. Den varme, dampende suppe passer rigtig godt til en kold regnvejrsdag.
Ingredienser
5 store løg
2 fed hvidløg
10 g. smør
8 kviste timian
Lidt havsalt og friskkværnet peber
1 1/2 liter hønsefond
2 spsk. æblecidereddike
Fremgangsmåde
- Pil skallerne af løg og hvidløg.
- Halver løgene og skær dem i tynde skiver.
- Smelt smørret i en stor gryde og kom løg, hele hvidløg og timiankviste heri.
- Lad løgene brune stille og roligt, indtil de begynder at karamellisere og tage lidt farve.
- Tilsæt hønsefond og lad suppen koge i mindst 20 min. på lavt blus (gerne længere!).
- Smag suppen til med salt, peber og æblecidereddike.
Spis suppen rygende varm med lune, grillede brød til.