Opskrift :
Ingredienser:
500 g hvedemel
42 g gær
1 + 1½ dl lun mælk
50 g smør
10 g salt til dejen
Maldonsalt som drys
Kogelage
1 l vand
3 spsk natron
Fremgangsmåde:
- Sigt melet ned i en skål, og form en fordybning på midten.
- Lun 1 dl mælk, opløs gæren deri, og hæld den i fordybningen.
- Skær smør i tern, og fordel det sammen med salt rundt på melet.
- Lad det hvile tildækket i 20 min.
- Lun resten af mælken, hæld den i skålen, og ælt det hele sammen til en glat dej.
- Del dejen i 10 klumper, og lad dem hvile 20-25 min lunt og tildækket, mens de hæver.
- Form dejen som 10 pretzel-kringler, og sæt dem på en bageplade tildækket, indtil alle er formet.
- Opvarm en ovn til 160°C med varmluft, og gør en bageplade klar med bagepapir.
- Sæt 1 l vand i kog med natron.
- Læg forsigtigt kringlerne én ad gangen i 20-30 sek i det kogende vand, og læg dem derefter på bagepladen med bagepapir.
- Skær et snit i den tykke del af hver pretzel, og drys med Maldonsalt.
- Bag pretzel-kringlerne i midten af ovnen i 15-20 min, til de er lysebrune.
- Læg dem til afkøling på en rist, men servér dem gerne lune.
Omtalt i artiklen
Kok
Kasper Styrbæk er legatmodtager og smagsambassadør i Smag for Livet og kok ved STYRBÆKS.
Hans projekt ”kalkificering af fødevarer” udvikler og formidler viden om, hvordan man kalkificerer tomater og andre fødevarer, for derefter at fylde dem med en ny smag.