Gå til hovedindhold

Du er her

Smagen af kartoffel

Grundtilberedning
Varekendskab
Gastronomisk innovation
Forfattere:  Simon Sørensen, Ole G. Mouritsen, Louise Beck Brønnum, Anne Torpegaard Festersen, Cathrine Terkelsen

Kartoflen er én af kokkenes bedste venner i køkkenet. Hvis den behandles med respekt og omhu, får du en tro følgesvend, som er et godt match til stort set alle retter. I dette forløb får eleverne indsigt i kartoflens køkkentekniske egenskaber, anvendelsesmuligheder samt muligheder for at arbejde kreativt i køkkenet med kartoflen som omdrejningspunkt.

Aktiviteter i forløbet

Hvilke kartoffelsorter egner sig bedst til hvilke retter og hvorfor? Og hvilke retter anvendes kartoflen i? Formålet med aktiviteten er, at elevernes forforståelse aktiveres, samt at eleverne får en kort, faglig introduktion til kartoflen og de mange sorter og anvendelsesmuligheder 
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • kartoffel
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • kartoffel
Hvilken sort skal man vælge for at få den bedste og sprødeste pommes frites? Og hvor varm skal olien være? Aktiviteten er for elever, der ønsker at blive klogere på kartoflens køkkentekniske egenskaber og samtidig arbejde eksperimenterende med forskellige kartoffelsorter og tilberedningsmetoder. For hvilken kartoffel egner sig bedst, når man skal tilberede en cremet mos, en sprød pommes frite eller koge den perfekte kartoffel?
Fag
Varekendskab, Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • kartoffel
Aktivitetstyper
  • -
  • Varekendskab
  • Grundtilberedning
  • kartoffel
Har du nogensinde lavet en dessert med kartoffel? Det får du muligheden for her. Cecilie Bunk Petersen fik en samlet 2. plads i konkurrencen Kartoffelprisen 2020 med denne desserttallerken, som du får opskriften på i denne aktivitet.
Fag
Grundtilberedning, Gastronomisk innovation
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • kartoffel
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Gastronomisk innovation
  • kartoffel
Denne aktivitet er en åben, men rammesat aktivitet, hvor eleverne skal arbejde kreativt og tilberede en forret, hovedret og dessert. Alle retter tager udgangspunkt i den viden, eleverne har erhvervet sig igennem forløbet, men her kan de desuden arbejde med deres kreativitet og innovative sider.
Fag
Gastronomisk innovation
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • kartoffel
Aktivitetstyper
  • -
  • Gastronomisk innovation
  • kartoffel