I dette modul lærer eleverne at bruge deres viden om sensorik til at udvikle en velsmagende ret. Modulet starter med et oplæg om 10 principper for velsmag, som er en videreudvikling af Peter Klosses kulinariske succesfaktorer. Principperne for velsmag samler op - og bygger videre - på den viden der er opnået i de øvrige moduler om sensorik. Man kan også undervise i modulet uden at have gennemgået de øvrige moduler forinden. Undervisningsmaterialerne indeholder et indtalt slideshow om principperne for velsmag, en film, hvor en dygtig kok viser, hvordan hun udvikler retter, som opfylder principperne for velsmag og en køkkenøvelse, hvor eleverne selv skal udvikle en ret med udgangspunkt i principperne for velsmag og et tema for retten, som læreren vælger. Modulet varer en hel undervisningsdag, men kan evt. deles ud på flere dage.
Moduler i forløbet:
Modul A: Smagssansen og trigeminalsansen
Modul B: Lugtesansen og sensoriske fænomener
Modul C: Tekstur: Høre- og følesansen
Modul D: Sensoriske metoder
Modul E: Principper for velsmag
Aktiviteter i forløbet
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -