Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Smags- og teksturkort

Tværfaglig
Naturfag i produktion
Varekendskab
Sensorik og madkvalitet
Vin- og drikkevarelære
Forfattere:  Morten Christensen, Karen Wistoft, Anne Torpegaard Festersen, Eva Rymann

Her finder du kort, som med fordel kan indgå i øvelser, hvor eleverne skal lære at sætte begreber og ord på smag.

Aktiviteter i forløbet

Download Smag for Livets teksturkort og brug dem til at diskutere, hvilke mundfølelser maden har.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Tekstur
Aktivitetstyper
  • Beskriv
  • Tværfaglig
  • Beskriv
  • Tekstur
Hvad bestemmer vores mad- og måltidsvalg? Hvorfor vælger vi at spise, som vi gør? Hvordan spiller smag ind i forhold til det vi foretrækker? Og hvilken betydning har den sammenhæng, vi spiser i, dvs. hvem der deltager i måltidet, og hvilke rammer, det foregår i? Det kan smagsdimensionskortene bruges til at finde svar på. Smagsdimensionskortene kan bruges som et værktøj, når man som lærer eller elev skal igangsætte en værdireflekteret diskussion om, hvorfor vi vælger at spise, som vi gør. Kortene er tænkt som et refleksionsværktøj, som kan hjælpe med at sætte ord og vinkler på vores smagspræferencer og mad- og måltidsvalg. Du kan printe kortene fra pdf'en på denne side. Du kan også få tilsendt et gratis sæt trykte kort ved at skrive til os på kontakt@smagforlivet.dk. 
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • Måltid og madkultur
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • Beskriv
  • Tværfaglig
  • Beskriv
  • Måltid og madkultur
Her finder du journalark med aromaprofiler, som er et værktøj, der kan anvendes til at visualisere elevernes smagsoplevelser med forskellige fødevarer eller retter.
Fag
Naturfag i produktion, Varekendskab, Sensorik og madkvalitet, Vin- og drikkevarelære
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsoplevelser
  • Sensorik
  • Aroma
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Varekendskab
  • Sensorik og madkvalitet
  • Vin- og drikkevarelære
  • Smagsoplevelser
  • Sensorik
  • Aroma