VarekendskabKok 1. årKok 2. årKok 3. årKok 4. år Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDFGiv din vurdering Aktiviteter i forløbet 1 Fagtekst og opskrifter Forfattere: Ole G. Mouritsen, Klavs Styrbæk Vertikale faneblade Aktivitet Hvorfor er fjordrejer så smagfulde? Hvorfor bliver de røde ved kogning? Hvilke typer rejer, findes der? Og hvordan piller man dem egentlig? Det får du svar på i fagteksten her om fjordrejer, som også byder på nye og gamle opskrifter med rejer. Aktivitet1Fagteksten Lad eleverne læse fagteksten Fjordrejer: en dansk specialitet. Du finder fagteksten her. Vis også denne korte instruktionsvideo om, hvordan man piller rejer. 2Refleksionsspørgsmål. Hvilke retter med rejer, har du smagt? Hvor mange forskellige slags rejer har du smagt? Prøv at tilberede forskellige slags rejer med forskellige tilberedningsteknikker og lav en smagning – som det også er beskrevet i fagteksten. Kom med forslag til retter, som du mener rejer vil egne sig til. Både selve rejerne og skallerne (som beskrevet i fagteksten).