Madkundskab Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Indhold med samme tema Løg (19) Maillard (11) Aktiviteter i forløbet 1 Løgringe 2 Sorte hvidløg 3 Rösti med løg 4 Pizza Bianca 5 Smør med ramsløg 6 Løgsuppe 7 Hvidløgssmør 8 Hurtigsyltede rødløg 9 Pesto med ramsløg Forfattere: Julia Sick Vertikale faneblade Aktivitet Sort hvidløg bliver ofte forvekslet med fermenteret hvidløg, men i virkeligheden er det ikke en fermentering, der foregår, men en kemisk proces kaldet maillard-reaktionen, der giver hvidløget den sorte farve. Opskrift1Opskrift: Sorte hvidløg. På Nordic Food Lab har vi tilberedt sorte hvidløg og samlet nogle ord om det sorte hvidløgs udseende, lugt, smag og tekstur. Prøv selv dette med eleverne. Udseende: Artiskok, figner, jordskok, sort valnød, brun hud, mørk, sort Lugt: Forårsløg, hoisin sovs, peber, honning, ost, dadler, tyggegummi, mynte, mentol, modne bananer, krydderiet, træ, røget, melasse, lakrids, fuld, dadler, figner, balsamicoeddike, sveske Smag: salt, sødt, surt, bitter Konsistens: Blødt, fibrøst (fiberagtigt), læder, tandfast, kødfulde, svampet, sveskekød, klæbrig