Gå til hovedindhold

Du er her

Madspild og innovation i køkkenet - lær at forske i køkkenet

Madkundskab
Fysik/kemi
Udskoling
Forfattere:  Cathrine Terkelsen, Anne Torpegaard Festersen, Morten Christensen, Eva Rymann

Skal dine elever arbejde undersøgende med sanser og smag i køkkenet Så får du her et helt kompendium med fokus på mindre madspild med mere smag. Eleverne skal bl.a. stifte bekendtskab med forskellige datomærkninger, og lære hvordan man kan anvende sanserne til at undersøge og vurdere, om maden er frisk. De bliver præsenteret for retten rizza – et våben i kampen mod madspild i hjemmet. Og de skal selv udvikle løsninger, der mindsker madspild hjemme i deres køkkener.

Aktiviteter i forløbet

Her finder du en kort introduktion til forløbet, kompendiet og en lærervejledning. Forløbet er udarbejdet som et online materiale til Forskningens Døgn 2021, men kan med fordel anvendes til madkundskab eller tværfagligt til en emneuge, hvor der er fokus på bæredygtighed, innovation og madspild.
Fag
Madkundskab, Fysik/kemi
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Fysik/kemi
  • Udskoling