Madkundskab
Forfattere:
Rikke Højer Nielsen, Denise Gjørtz Krog, Klavs Styrbæk, Majbritt Pless, Diverse forfattere, Ole G. Mouritsen, Julia Sick
Her finder du opskrifter, som tager udgangspunkt i råvarer fra havet.
Aktiviteter i forløbet
Grøntsagsstave kan give en masse farve og tekstur til madpakkens smag. Her får du en opskrift på en velsmagende torskerognscreme, som man kan dyppe stavene i. Prøv også med purløgspesto eller tangpesto, så madpakken bliver en helt ny smagsoplevelse hver dag.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Madpakke
Aktivitetstyper
- Tilbered
Har du lyst til at bruge tang i din mad, så prøv denne chutney med smag fra både land og hav.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Tang
Aktivitetstyper
- Tilbered
Opskriften er udviklet i forbindelse med en temauge på Kongeskærskolen på Bornholm, hvor eleverne tilberedte og smagte på øens lokale specialiteter. Prøv selv denne opskrift på rudbrød med bagt sild!
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Geografiske specialiteter
Aktivitetstyper
- Tilbered
4. Torsk i pose
Opskrift på smagfulde torskeposer, hvor man selv bestemmer, hvilken krydderurt der skal tilsættes.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- -
Aktivitetstyper
- Tilbered
Prøv denne pesto med savtang og krydderurter.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Tang
- Krydderurter
- Umami
Aktivitetstyper
- Tilbered
Synes du også, at blæksprutteringe føles som elastik i munden? Mange afskrækkes af blækspruttens seje konsistens, men med den rigtige tilberedning kan du få sprøde og møre blæksprutteringe.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Tekstur
Aktivitetstyper
- Tilbered
Hvis du gerne vil prøve at arbejde med blæksprutter i køkkenet, får du her en nem opskrift, som
kan tilpasses efter smag og behag.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Tekstur
Aktivitetstyper
- Tilbered