En god forklaringMaterialeFakta om smag
Smagsløg er små samlinger af celler, der opfanger smag. De hedder smagsløg, fordi de har form som bittesmå løg. Vi har hver ca. 5000 smagsløg, og hvert smagsløg består af ca....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
En grundsmag er en unik smag, der ikke kan sammensættes af andre smage. De fem grundsmage, som mennesket er i stand til at skelne, er sød, salt, sur, umami og bitter....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Smagsreceptorer er molekyler, der sidder på smagscellernes overflade. De kan genkende enten sød, umami eller bitter. Når den grundsmag, som receptoren kan genkende, er tilstede...
ArtikelArtikelFakta om smag
Samspillet mellem mundfølelsen og de øvrige sanser er grundlag for al gastronomi og god madlavning
Hjernen knytter forskellige...
OpskriftMaterialePrøv selv
Vil du gerne opleve smagen af umami for fuld kraft, så prøv salaten her. Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser:
3-4 blandede salater...
OpskriftMaterialePrøv selv
Kok Klavs Styrbæk byder på tang og skaldyr New England-style.
Den traditionelle New England clam bake tilberedes på stranden i en ovn...
Den femte grundsmag er ikke så velkendt som de øvrige fire, men flertallet kender den.
Surt, sødt, salt, bittert og ...?
Den femte...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Samspillet mellem smags-, lugte- og følesansen samt vores sans for stærkt giver madens smag - også kaldet flavour.
Smagssansen er ikke den...