KøkkentipMaterialePrøv selv
Vil du også gerne spise lidt grønnere? Her er madplanen til en "Grøn marts" med opskrifter, tips og tricks til at få grøn velsmag ind i hverdagens aftensmad....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det er ikke kun prisen, der får østers og champagne til at passe så godt sammen. En særlig umami-synergi gør kombinationen af bobler og bløddyr til en himmelsk oplevelse for...
VideoMaterialeFakta om smag
Hvad er hemmeligheden bag umami, og hvordan får man maksimal velsmag i sin mad, f.eks. grønne retter? Det giver professor Ole G. Mouritsen en række svar på i denne video....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
At skaffe sund, nærende og bæredygtig kost til 10 mia. mennesker i 2050 kan kun lade sig gøre, hvis vi spiser meget mere grønt. Skal vi lykkes med det, må den plantebaserede mad...
Når vi laver mad og synes, den mangler smag, er det ofte umami, der mangler. Her får du tips til at få smagen af umami frem.
Umami...
ArtikelArtikelNyt om smag
En stigende ubalance i fedtsyresammensætningen i vores kost kan, sammen med manglen på velsmag i færdigretter, være årsag til neurologiske sygdomme og dårligt helbred, skriver...
ArtikelArtikelNyt om smag
Mad, der smager godt og har masser af umami spiller en vigtig rolle for ældres sundhed, understreger nye forskningsresultater, som offentliggøres i tidsskriftet Flavour....