UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne aktivitet består af to eksperimenter. Eksperiment 1 omhandler gluten. Gluten er et protein der findes i hvedemel, og det har den egenskab, at det danner et såkaldt...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gær er en levende organisme, der ligger i dvale, indtil den aktiveres af vand. Når man tilsætter sukker til den aktiverede gær, begynder den at udvikle kuldioxid (CO2) og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvor meget kan en helt almindelig dej egentlig holde til? Og hvor mange kilo kan den mon bære? Det skal I undersøge i denne aktivitet.
...
UndervisningsforløbUndervisning
I dette undervisningsforløb skal eleverne arbejde med melets madtekniske egenskaber, glutenprotein og stivelse. Eleverne skal desuden arbejde med forskellige former for...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gær er en levende organisme, der aktiveres når vi tilsætter vand. Men hvor meget kan gæren holde til? Og er der noget, der kan sætte skub i udviklingen af CO2, eller måske endda...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Er der nu kommet gær i dejen? Er du er i tvivl? Så kan du lave dette lille forsøg, som hurtig kan give dig svaret.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvilke ingredienser er der i brød og hvorfor er det netop denne kombination af ingredienser? Og hvad sker der, når vi ændrer på mængderne af dem? Eleverne skal, gennem...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Når vi bruger gær som hævemiddel, udvikles der en høj koncentration af CO2. I kager anvendes der ofte bagepulver som hævemiddel i stedet for gær. I skal nu undersøge, om der...