UndervisningsaktivitetUndervisning
Gæring, bobler, surdej og mikroorganismer. Når du fermenterer, arbejder du med et levende produkt, og du kan være med til at påvirke både smagen, konsistensen og holdbarheden...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du forskellige videoer til brug i undervisningen. Videoerne kan også ses på Smag for Livets kanal på YouTube.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne følge en step by step-guide for at erfare, hvordan man får muslingen ud af sin skal. De skal læse en kort tekst om kammuslingens anatomi, mens de...
UndervisningsforløbUndervisning
I modsætning til andre muslinger som blåmusling, knivmusling og østers, hvor man spiser alt inden i skallerne, er det fortrinsvis svømmemusklen, man spiser hos kammusling. Men...
UndervisningsforløbUndervisning
Danske fjordrejer er nogle af de mest eftertragtede og dyreste skaldyrsdelikatesser. Det skyldes deres delikate smag, behagelige mundfølelse - og at de tager lang tid at pille...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvorfor er fjordrejer så smagfulde? Hvorfor bliver de røde ved kogning? Hvilke typer rejer, findes der? Og hvordan piller man dem egentlig? Det får du svar på i fagteksten her...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Efter at eleverne i sidste aktivitet har lært om hydrofobe og hydrofile egenskaber, skal de i denne aktivitet prøve at ”tænke sig til”, hvordan en emulgator virker. De tager...
UndervisningsforløbUndervisning
Mange kender følelsen af mayonnaiser i munden. Nogle er bløde, nogle er flydende, nogle er cremede osv. Men hvad er det egentlig, som på molekylært niveau bevirker, at der er...
UndervisningspakkeMaterialeUndervisning
Hæftet "Maddannelse, smag og bæredygtighed i pædagogiske institutioner" henvender sig til nuværende og kommende pædagoger og lærere i dagtilbud og grundskolen og bidrager med...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I dette vendespil kan eleverne opnå kendskab til et bredt udvalg af fødevarer ved at smage og diskutere, hvilke grundsmage som fødevarerne repræsenterer. NB: Spillet er print-...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i undervisningen.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her kan du hente inspiration til at etablere en skolehave, køkkenhave eller gartneri på jeres skole. Lærer Anne Bech fra Brøndbyøster Skole fortæller her, hvordan de arbejder...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her kan du finde inspiration til, hvordan du starter en køkkenhave med urter, bær og grønt op på din skole. Kathrine Pilgaard Ottosen fortæller hvordan College 360 i Silkeborg...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du kort og undervisningsredskaber som med fordel kan indgå i øvelser, hvor eleverne skal lære at sætte begreber og ord på smag....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvad bestemmer hvor godt et måltid smager? De fleste kan nikke genkendende til specielle kombinationer af fødevarer, der smager særligt godt. Velkendte eksempler er pizza med...
UndervisningsforløbUndervisning
Der findes et hav af saucer, og mange af dem er varianter af grundsaucer (såsom brun sky), hvoraf mange har udspring i den franske gastronomi. Materialet her introducerer både...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her præsenteres saucernes stamtræer inddelt i fem familier: De lyse saucer baseret på mælk eller bouillon jævnet med lys roux. De brune saucer baseret på brun sky jævnet med...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvordan forklarer man smagen af god mad? Datalog Morten Aagaard har udviklet en app, der kan hjælpe fødevarefaglige elever og deres lærere i at sætte ord på smagen....
UndervisningsaktivitetUndervisning
"Kokken og forskeren" arbejdede sammen i køkkenet, da Gast 1-kokkeeleverne på TechCollege i Aalborg undersøgte hvad braisering, karamellisering og maillardreaktioner gør for...
UndervisningsforløbUndervisning
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kokkeeleverne fra Techcollege har udforsket, hvad frisk fisk egentlig er - ved at tage på havet.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Når vi presses til at spise noget, vi har modvilje mod, kan det tænde for en grundlæggende følelse af afsky. Men hvad er afsky egentlig? Og hvordan kan vi forholde os til det? I...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Vi ved alle sammen, hvordan det føles at være lækkersulten. Sød smag, cremede teksturer og komplekse dufte kan gøre os lykkelige.
Men hvad indebærer lækkersult egentlig?...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du en samling fagtekster om forskellige jævningsmetoder. Du finder ligeledes plakater med emulsioner og en gastro-fysisk forklaringer bag opskriften på den perfekte...