UndervisningsaktivitetUndervisning
Dette er en opskrift på en moderne udgave af den traditionelle danske ret - gule ærter. Traditionelt serveres suppen og flæsket med sennep og syltede rødbeder. I denne version...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du flere opskrifter. Bl.a. kimchi, gule ærter, pretzler...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Dette er en opskrift på den traditionelle danske ret gule ærter. Retten tilberedes i en gryde og spises med ske, derfor tilhører den kategorien 'søbemad'....
UndervisningsforløbUndervisning
I disse opskrifter er grundsmagen sød i fokus. Smagen af sød er typisk forbundet med tilstedeværelsen af sukker i en fødevare. Sød smag giver et signal til hjernen om, at...
UndervisningsforløbUndervisning
Disse aktiviteter kan alle fungere som selvstændige aktiviteter, hvor eleverne på forskellig vis får mulighed for at arbejde undersøgende og eksperimenterende med råvarer og...
UndervisningsforløbUndervisning
I dette undervisningsforløb skal eleverne med udgangspunkt i en undersøgende tilgang arbejde med madspild. De skal bl.a. stifte bekendtskab med forskellige datomærkninger, og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære andre børn håndværket i at kunne tilberede rizza med overskydende mad og herigennem give andre børn kendskab til, hvordan man kan få gode...
UndervisningsaktivitetUndervisning
En kvart agurk, to tomater, en skive pålæg, en lille portion spaghetti... Alle kender det – den overskydende mad, der ligger i køleskabet og somme tider ender med at blive smidt...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet lægges der op til, at I tager på besøg i det lokale supermarked for at undersøge forskellige datomærkninger og butikkens indsats mod madspild. I kan med fordel...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet kan eleverne opnå kendskab til forskellige datomærkninger. De skal fx erfare, at der er forskel på, om der på en fødevare står ’bedst før’ eller ’sidste...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne undersøge, om der mon forekommer madspild i eget hjem.
Eleverne skal over en periode på én eller flere dage registrere den mad, der smides i...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne dele deres aktuelle viden om madspild med hinanden og diskutere, hvor de tror, madspild opstår.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne eksperimentere med smag og tilsmagning gennem tilberedning af en personlig sansepose, der smages til med forskellige råvarer, herunder grøntsager...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Prøv disse hjemmebagte boller til en kop varm kakao med flødeskum.