UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i undervisningen.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvad er værtskab og hvad er har det af betydning?
Brug scenariekortene til at åbne elevernes øjne for, hvordan smagen bliver påvirket af omkringliggende parametre. Disse...
UndervisningsforløbUndervisning
Løg findes i runde, tynde, ovale og tykke former. I hvide, røde, grønne og brune farver. Med forskelligartede smage og med forskelligartede muligheder. Løg kan virkelig smage...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gennem en række små indledende aktiviteter, vil eleverne opnå kendskab til råvaren løg og blive klædt på til at kunne arbejde med løg i køkkenet. Eleverne vil bl.a. lære, at der...
Smag for Livet uddeler legater til ansøgere, som har smag på hjertet og som kan brænde igennem med deres personlige engagement. Med et legatprojekt får du mulighed for både at...
UndervisningsforløbUndervisning
Tilbered velsmagende retter med løg ud fra disse opskrifter. Størstedelen af disse opskrifter er udviklet til undervisningsforløbet Smagen af løg, hvor I kan lære med om...
BøgerArtikelFakta om smag
Med undervisningsforløbet 'Smagen af løg' får lærere og elever i grundskolens madkundskab chancen for at dyppe tungens smagsløg dybt ned i de spiselige løgs smag og videnskab....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal anvende deres viden om værtskabets betydning for smagsoplevelsen ved at fremstille, servere og gennemføre en præsentation af en kartoffelmad i selvvalgte...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal først aktivere deres forforståelse af fænomenet værtskab.
Herefter skal de tilegne sig viden om, hvad et værtskab er, og selv formulere forskellige...
UndervisningsforløbUndervisning
Velkommen til bords! I forløbet her arbejder eleverne med værtskabets betydning for måltidet. Det henvender sig til 4.-7. klasse og kan tilmed bruges i valgfaget i udskolingen...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal på en smagsrejse gennem 3 forskellige workshops, hvor de skal smage på forskellige løg på forskellige måder og herigennem opleve, at løg kan være forskellige i...
UndervisningsforløbUndervisning
De findes i runde, tynde, ovale og tykke former. I hvide, røde, grønne og brune farver. Med forskelligartede smage og med forskelligartede muligheder til brug i køkkenet. Løget...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal aktivere deres forforståelse i forhold til løg, forskellige slags løg samt løgenes anvendelsesmuligheder i madlavning.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal, på baggrund af deres viden om løg, udvikle, tilberede og præsentere en kreativ løg-ret med fokus på forskellige smage og teksturer i løg....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal på tur til et nærliggende område, hvor de kan lære at sanke ramsløg og tilberede deres egen pesto.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal tilberede forskellige retter med løg ud fra opskrifter og undersøge forskellige madlavningsmetoders betydning for smagen.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal tilberede, smage og undersøge forskellige slags løg og herigennem opnå viden om løgenes historie, dyrkning og smag.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal bl.a. se en film, som tager dem med helt fra begyndelsen, hvor løget lægges i jorden, til pakningen af de færdige net, som de kender fra butikkerne. Herigennem...
OpskriftMaterialePrøv selv
Denne lille, syltede sag er perfekt til frokostbordet, på en postej eller som tilbehør til forskellige aftenretter.
Ingredienser
2 rødløg...
UndervisningsforløbUndervisning
UndervisningsaktivitetUndervisning
Kartoffelmaden - en smørrebrødsmad med kartoffel, som kan toppes med alverdens lækkerier. Denne opskrift er udviklet i tilknytning til undervisningsforløbet 'Værtskab, smag og...
Gå på opdagelse i smagen af løg ved at undersøge, hvad forskellige tilberedninger af løg gør ved smagen.
Danskere spiser i gennemsnit over...
OpskriftMaterialePrøv selv
Løgsuppen er en fransk sag. Masser af smag, krydder og næring. Den varme, dampende suppe passer rigtig godt til en kold regnvejrsdag.
...
OpskriftMaterialePrøv selv
Til denne pizza kan du bruge mange forskellige slags løg og kombinere dem på kryds og tværs.
Ingredienser til to pizzaer
3 dl....
OpskriftMaterialePrøv selv
Vidste du godt, at hvidløgssmør er verdens nemmeste ting at lave? Lidt urter gør kun smørret mere interessant og er fantastisk til brød, kød og grøntsager!...