UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet får eleverne viden om, hvordan man kan mindske madspild, når man arbejder med hele fisk. Fiskeskroget kan bl.a. bruges til at lave fiskefond. Eleverne får...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Formålet med denne aktivitet er, at eleverne arbejder med madspild i forhold til, hvordan rester af fisk kan bruges. Aktiviteten konkretiseres ved, at eleverne skal tilberede en...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lave ét gyotaku print, som er et print med blæk af en hel fisk. Elevernes print kan laves til en udstilling i madkundskabslokalet eller klassen...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvilken type fisk er en kulmule, og hvordan kan man tilberede den? I denne aktivitet får eleverne mulighed for at filetere en kulmule og efterfølgende anvende den i små lækre...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Denne aktivitet er tiltænkt valghold i madkundskab. I aktiviteten skal eleverne arbejde med fisken ørred. De skal udtænke og tilberede deres egen opskrift med udgangspunkt i et...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvordan håndterer man en fisk, og hvordan bedømmer man en fisks friskhed? I denne aktivitet får I tips og tricks til korrekt håndtering af fisk og konkrete vurderingsprincipper...
UndervisningsforløbUndervisning
Dette undervisningsforløb er baseret på Rikke Højers Ph.d. afhandling "Smag for Fisk", som er et Smag for Livet undervisningsmateriale om fisk. Enkeltdele og kapitlerne fra...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvordan fileterer man en ising, og hvad er det for en fisk? I denne aktivitet får eleverne mulighed for at prøve kræfter med filetering af en hel ising og en efterfølgende...