KøkkentipMaterialePrøv selv
Hver femte indkøbskurv med mad havner ikke i maven, men i skraldespanden som klimabelastende madspild. En del af det skyldes, at vi er i tvivl om madens holdbarhed. Her får du...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne lære andre børn håndværket i at kunne tilberede rizza med overskydende mad og herigennem give andre børn kendskab til, hvordan man kan få gode...
UndervisningsaktivitetUndervisning
En kvart agurk, to tomater, en skive pålæg, en lille portion spaghetti... Alle kender det – den overskydende mad, der ligger i køleskabet og somme tider ender med at blive smidt...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet lægges der op til, at I tager på besøg i det lokale supermarked for at undersøge forskellige datomærkninger og butikkens indsats mod madspild. I kan med fordel...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet kan eleverne opnå kendskab til forskellige datomærkninger. De skal fx erfare, at der er forskel på, om der på en fødevare står ’bedst før’ eller ’sidste...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne undersøge, om der mon forekommer madspild i eget hjem.
Eleverne skal over en periode på én eller flere dage registrere den mad, der smides i...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne dele deres aktuelle viden om madspild med hinanden og diskutere, hvor de tror, madspild opstår.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne eksperimentere med smag og tilsmagning gennem tilberedning af en personlig sansepose, der smages til med forskellige råvarer, herunder grøntsager...