Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvis forældre ønsker, at deres børn skal have grønnere spisevaner, kan de med fordel granske deres eget forhold til kød for at finde genveje eller barrierer, viser ny Smag for...
Annemarie Olsen er lektor i sensorik og forbrugervidenskab ved Københavns Universitet....
UndervisningsforløbUndervisning
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet. Teksterne hænger ikke nødvendigvis direkte sammen med bestemte undervisningsforløb men...
Hvad skal I lave i efterårsferien? Her er en liste med forslag i børne- og voksenhøjde.
BAG NOGET:
Kagebagning er som regel altid...
En ny forskningsgennemgang viser, at det virker at spille særlige spil, hvis man gerne vil give børn mere mod på frugt og grønt. Prøv "Smagsriget" - et gratis spil, I selv kan...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Eleverne på Kongeskærskolen i Allinge lærer gennem smagen i samtlige fag, når Smag for Livet holder temauge for 0. - 8. klasse i uge 19.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Madmodige Børn - et inspirationskatalog til forældre og andre voksne, der gerne vil støtte deres eller andres børn i at udvikle madglæde, spise varieret og prøve ny mad....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller overraskende ofte en rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser en ny...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Brætspil, kortspil, computerspil og andre spil kan motivere børn til at spise mere frugt og grønt. Omvendt kan spil også få børn til at spise flere usunde snacks. Det...
BøgerArtikelFakta om smag
Madmodige Børn - et inspirationskatalog til forældre, der gerne vil støtte deres børn i at udvikle madglæde, spise varieret og prøve ny mad...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Måske er det slet ikke så vigtigt, om der står ”supersund” eller ”smager godt” på en farvestrålende emballage, når børn skal vælge grøntsager. Det, der især betyder noget, er,...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Madens smag, duft og udseende er vigtig for 10-12-årige. Men nysgerrigheden spiller en stor rolle, når børn skal beslutte, om de vil smage på noget nyt, viser netop udgivet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Når børn flere gange spiser frugtstænger beriget med rødbede, gulerod eller græskar, kan børnene godt blive mere begejstrede for frugtstængerne – men ikke nødvendigvis for...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Alle de præsenterede forskningsprojekter undersøger, hvordan børn ændrer præferencer for smag.
Tre af Smag for Livets forskningsprojekter...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mange forældre vil gerne vide, hvordan de støtter deres børn i at spise varieret og udvikle madmod. Forskning i børns smagspræferencer har ført til evidensbaseret viden, der kan...
Danske forskeres gennemgang af forskningen i børns spiseadfærd er nu på førstepladsen over de mest downloadede artikler fra det videnskabelige tidsskrift Appetite....
ArtikelArtikelNyt om smag
7-8-årige piger vil typisk helst have, at forskellige slags mad ligger hver for sig på tallerkenen, og større børn vil typisk gerne have, at ingredienserne er blandet sammen,...
ArtikelArtikelNyt om smag
Der findes ingen mirakelkur. Men der en række tilgange, du kan forsøge dig med, hvis du gerne vil ændre på, hvad dit barn spiser.
”Ad! Det...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Der er en række metoder til at lære at kunne lide noget nyt. Her er sanseforsker Annemarie Olsens gennemgang.
Der er rigtig mange tilgange...