Opskrift Server havens spiselige blomster på denne lækre citronmåne.
Den klassiske citronmåne er her pyntet med vilde, spiselige blomster. I denne korte film kan du se, hvordan du sanker nogle af byens spiselige blomster, nemlig bellis, mælkebøtte, korsknap, rød tvetand og martsviol.
Ingredienser
Kagedej
- 500 g smør
- 500 g sukker
- 500 g hvedemel
- 8 stk. æg
- ½ tsk. bagepulver
- 3 tsk. vaniljesukker
- saft af 1 citron
- skal af 2 økologiske citroner
Citronglasur og pynt
- lidt flormelis
- lidt ekstra citronsaft
- evt. gul frugtfarve til glasur
- en håndfuld blandede vilde, spiselige blomster
Fremgangsmåde
- Rør smørret blødt, og tilsæt sukkeret, mens du rører.
- Tilsæt æggene et ad gangen
- Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og bland det i dejen lidt efter lidt
- Tilsæt citronsaft og revet citronskal og rør det ind i dejen
- Hæld dejen i en rund smurt kageform og stil den i kold ovn
- Sæt temperaturen til 165 °C og bag kagen 1 time og 15 min
- Lav en glasur af flormelis, citronsaft og evt. et par dråber gul frugtfarve, hvis du vil have gul glasur
- Fordel glasuren på den afkølede kage og pynt med vilde, spiselige blomster