De velkendte blæksprutteringe kan være en sej oplevelse at spise. Men nu har "Blækspruttebanden" - et hold af bl.a. gastrofysikere og kokke på Københavns Universitet - udviklet og afprøvet en række løsninger.
Ved at forstå, hvordan blæksprutters muskler er bygget op og fungerer, kan man tilberede dem, så de bliver smørmøre.
Det gennemgår holdet i en artikel i Aktuel Naturvidenskab, som du finder her.
Omtalt i artiklen
Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet.
Ole G. Mouritsen er professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.
Tidligere var han i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet.
Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag. Foruden sine mange forskningspublikationer har han udgivet populærvidenskabelige bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tang og grøntsager.