Ingredienser
200 gram couscous/bulgur (fine, men IKKE fuldkorn)
2 dl friskpresset appelsinjuice
Skal af en usprøjtet appelsin
½ dl olivenolie
Saften af en halv citron
Et bundt persille
3 tomater
En agurk
Salt
Evt et granatæble
Fremgangsmåde
- Kom couscous i en skål – hæld appelsinsaft, olivenolie, salt og citronsaft over.
- Bland det og lad det trække, mens tomat, agurk og persille hakkes meget fint.
- Det hele blandes sammen og trækker mindst en time – gerne længere – og rør rundt en gang imellem.
- Er kernerne ikke helt møre tilsæt evt. lidt ekstra vand eller olie.
- Pynt evt. med de farverige kerner fra et granatæble.
Omtalt i artiklen
Jonatan Leer er docent ved Professionshøjskolen Absalon. Tidligere var han postdoc på DPU, Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet under Smag for Livet.
Jonatan Leer har forsket i smagspædagogik og madkultur. Han er særligt optaget af koblingen mellem mad og maskulinitet, samt af kulturelle repræsentationer af smag og mad.
Jonatan har forfattet ph.d.-afhandlingen Ma(d)skulinitet (2014) om maskulinitet i moderne europæiske madprogrammer. Endvidere har han publiceret adskillige artikler om madkultur og køn bl.a. Strange Culinary Encounters (Food, Culture and Society, 2015) og Madlavning som maskulin eskapisme (Norma: International Journal of Masculinity Studies, 2013). Jonatan er også redaktør af antologien Media Food, som udkommer i Ashgates Critical Food Studies-serie i 2016.
Jonatan har også forfattet mere end 50 populærvidenskabelige klummer om madkultur i bl.a. Magisterbladet og CO-Søfart samt i "Smagsklummen" på smagforlivet.dk, og han har en fortid som restaurantanmelder og kogekone.