Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Blomsterpandekager og hyldekærester

Søger...

Opskrift Du kan bruge mange af de vilde blomster, vi har i den danske natur, i disse pandekager.

Ingredienser

Blomsterhoveder (f.eks. hyld, mælkebøtte, vild rose, slangehoved, cikorie, viol eller kløver) 
6 æg 
3 spsk. sukker 
1 L mælk 
400 g hvedemel 
Olie til stegning 

Fremgangsmåde

  1. Hak blomsterhovederne i mindre stykker. 
  2. Æg og sukker røres sammen. 
  3. Mælk, mel og hakkede blomsterhoveder blandes i og dejen røres rundt. 
  4. Bag pandekagerne i olie på en pande. 

Tip! Lav ”hyldekærester” ved at dyppe hyldeblomstklaser ned i pandekagedejen og steg dem på panden. Spis dem direkte fra blomsterstilken!