Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Julemarinerede spegesild. Foto: Johanne Hvelplund
    Julemarinerede spegesild. Foto: Johanne Hvelplund

Du er her

Julemarinerede sild

Søger...

Opskrift Lav dine egne marinerede og julekrydrede sild med Johanne Hvelplunds opskrift. Husk at beregne 1 døgns trækketid.

Ingredienser:

4 fileter af spegesild

4 dl porter eller juleøl

50 g brun farin

½ dl balsamico

1 dl æbleeddike

1 løg 

1 kanelstang

2 stjerneanis

4 nelliker

4 kardemommekapsler

10 peberkorn

 

Fremgangsmåde:

  1. Hæld porter/øl i en gryde og bring det i kog.
  2. Skær løg i tern eller ringe.
  3. Tilsæt brun farin, løg, æbleeddike og balsamico til lagen. Smag evt. til med mere eddike eller sukker for at balancere den sure/søde smag.
  4. Giv krydderierne et pres, så aromaerne bliver mere tilgængelige. Kom krydderierne i lagen og giv den et opkog.
  5. Tag gryden af varmen og lad lagen køle helt af. Fjern evt. kanelstangen og stjerneanis, når lagen er kølet helt af.
  6. Nu har du to muligheder: Skær silden i mindre mundrette bidder eller lad fileterne forblive hele.
  7. Kom silden på rengjorte/kogte patentglas/sylteglas.
  8. Hæld lagen henover og luk for glasset.
  9. Lad de marinerede sild trække i køleskabet i 1 døgn, inden de nydes. 

Omtalt i artiklen

Udviklingskonsulent

Johanne Hvelplund er udviklingskonsulent ved Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Hun har bl.a. stor indsigt i fermentering og skal videretænke fermenteringsværkstedet på Hotel- og Restaurantskolen. I Smag for Livet skal hun udvikle nyt undervisningsmateriale og står også bag podcasten Smagslågen sammen med Louise Beck Brønnum.