Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Kom med til Smag for Livet-konference. Foto: Thomas Brahe.
    Kom med til Smag for Livet-konference. Foto: Thomas Brahe.

Du er her

Smag for Livet-konference 2021

Søger...

Info

15. juni 2021 kl. 10.00 - 16.00

Konferencen afholdes i DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København V. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendigt og der afkræves et no-show fee på kr. 200, såfremt du er tilmeldt, men ikke møder op. Tilmeld dig her, hvor du også kan bede om link til at følge med online.

Begivenhed Kom med til Smag for Livets konference om at bruge smagen som brobygger tirsdag d. 15. juni 2021. Her inviteres alle med til gratis, faglig og festlig konference i DGI-Byen i København. Det vil også blive muligt at følge med via live-stream.

Smag for Livet har siden 2014 og med støtte fra Nordea-fonden forsket i og formidlet om smagen som en ressource for gode liv. På tværs af håndværk og videnskab, og på tværs af forskelligartede fagligheder og uddannelser, har centret samlet en unik tværfaglig forskningsviden, udviklet smagsdidaktik og konkrete undervisningsmaterialer og inspirereret til at fokusere på smag på festivaler og hjemme i køkkenet. Alt dette kan ses på www.smagforlivet.dk

Siden 2018 har Smag for Livets forskere og undervisere desuden undersøgt og afprøvet de muligheder, smag skaber for brobygning mellem vigtige overgange i samfundet: mellem overgange i uddannelsessystemet, mellem praktiske håndværk og boglige aktiviteter, mellem forskellige faglige discipliner, mellem forskning og praksis, mellem uddannelse og erhverv, mellem sanselighed og refleksion – og mellem sundhed og livsglæde.

Ved konferencen d. 15. juni vil deltagere fra centrets mange fagligheder og praksisser omkring smag præsentere resultaterne gennem oplæg om smagsdidaktik, gastrofysik og madhåndværk. Gennem inspirerende, interaktive showcases vil gæsterne desuden selv kunne sanse og opleve smagens potentialer som brobygger.

Foreløbigt program

Kl. 10:00
Velkomst

Kl. 10:30
Faglige fremlæggelser inden for centrets tre temaer ved bl.a. Karen Wistoft, Liselotte Hedegaard, Simon Sørensen og Ole G. Mouritsen

  • Smag i fagintegration og kobling mellem viden og praktiske færdigheder
  • Smagsundervisning
  • Smag for faglig stolthed og anerkendelse

Kl. 12:30
Frokost og networking

Kl. 13:30
Interaktive og tværfaglige showcases om smag

Kl. 14:30
Festlig fejring af Smag for Livets virke

  • Gæsteforelæsning ved Kristian Ditlev Jensen, forfatter og sognepræst
  • Udnævnelser af Smagsambassadører

Kl. 16:00
Tak for i dag

Tid og sted

Konferencen afholdes tirsdag d. 15. juni kl. 10:00-16:00 i DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København V. Det vil derudover blive muligt at følge med via online streaming.

Tilmelding

Konferencen er gratis at deltage i, men tilmelding er nødvendigt via denne formular. Bliver du forhindret i at deltage, bedes du gøre os opmærksomme på dette hurtigst muligt, da du ellers vil blive efterkrævet et no-show fee på kr. 200. I formularen kan du desuden tilmelde dig muligheden for gratis at følge konferencen online.

Corona-forholdsregler

Konferencen vil blive afholdt efter gældende corona-restriktioner, som på det tidspunkt vil indebære, at 100 personer kan mødes, formentlig med coronapas og evt. særlig indretning af lokalerne. Desuden vil konferencen blive livestreamet og gjort frit tilgængelig, så alle kan få mulighed for at se med online.

Adresse: 
DGI-Byen
Tietgensgade 65
1704 København V
Danmark