Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Kevin Spicy er en af The Tastebuddies fra Leo Sagastuy. Foto fra bogen.
    Kevin Spicy er en af The Tastebuddies fra Leo Sagastuy. Foto fra bogen.

Du er her

Se hvor det smager på Kunsthal Aarhus

Søger...

Artikel I Kunsthal Aarhus hænger smagen på væggene fra den 13.-16. oktober. Her kan publikum opleve en helt ny billedbog for børn og voksne om smag, ”The Tastebuddies / Smagsvennerne”. Både øjnene og tungen skal i brug – og er du under 16 år, får du chancen for at slippe tegnesansen fri med smagsforskere og kunstneren bag værket.

Hvordan ser madens smag ud, hvis den skal tegnes for børn og unge? Den udfordring har billedkunstneren Leonardo Sagastuy Solis taget op sammen med eksperter i smag fra forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet.

Smagsudfordringen er blevet til en billedbog ud over det sædvanlige. Her møder læseren de fem grundsmage og alle smagsvennerne i restauranten La Lengua (”Tungen”), mens finurlige rim sætter spor af smag på tungen.

”Leonardo Sagastuy Solis har formået at formidle den komplekse hverdagsoplevelse, som smagen er. Hans smukke streger, smagfulde ord og skæve humor forstås af både børn og barnlige sjæle, og ved at blande lige – og store – dele æstetik og videnskab, får han beskueren til at undre sig og reflektere over, hvad smag egentlig er,” siger Ole G. Mouritsen, professor, gastrofysiker og centerleder i Smag for Livet.

Se, mærk og smag under FoodFilmFestival i Kunsthal Aarhus

Fra den 13.-16. oktober vises billedbogen ”The Tastebuddies” frem ved en pop up-udstilling på Kunsthal Aarhus i et samarbejde mellem netop Kunsthal Aarhus, Smag for Livet, Aarhus Billedkunstcenter og FoodFilmFestival. Bogen foldes ud som foldebøger, vægtapet, animationer og ikke mindst smagsprøver.

Samtidig udstiller Christian Saucedo sin video ”Gourmet”. Her kritiserer han den ineffektive globale fødevarepoli­tik ved at sidestille optagelser af verdens ledere, der taler om fødevaremangel på G20-topmødet, med lyd af kunstneren, der interviewer sultende mayaindianere om deres sparsomme kost.

Begge værker udstilles i Kunsthallens forhal, og begge de internationale kunstnere giver offentlige foredrag – Artist Talks – for at drøfte deres værker.

Foto fra bogen The Tastebuddies af Leonardo Sagastuy.
Foto fra bogen The Tastebuddies af Leonardo Sagastuy Solis

Børn, unge og voksne kan tegne med

De to workshops lørdag og søndag kl. 13.00 – 14.30 er åbne for familier med børn og unge i alderen 6-15 år. Her vil kunstneren Leonardo Sagastuy Solis og smagsforskere fra Smag for Livet introducere og udfordre børnene og de unge i at tegne smagen.

Ferniseringen er åben for alle og foregår torsdag d. 13. oktober kl. 15.30. Her vil gæsternes smag blive yderligere udfordret, når Smag for Livets innovative kokke fra Nordic Food Lab præsenterer smagsvennerne i mundrette bidder og bløde dråber.

Program:

Torsdag d. 13. oktober kl. 15.30: Fernisering

OBS! Ferniseringen finder sted på:
Kedlen på Godsbanen
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus

Lørdag d. 15. oktober kl. 13.00-14.30: Taste Buddies Workshop

Søndag d. 16. oktober kl. 13.00-14.30: Taste Buddies Workshop

Søndag d. 16. oktober kl. 15.00: Artist Talk ved Leonardo Sagastuy Solis og Chris Saucedo

Omtalt i artiklen

Kunstner og tegner

Leonardo Sagastuy Solis er legatmodtager og smagsambassadør i Smag for Livet.

Hans projekt ”Viden om smag gennem storytelling for børn; historien om de fem grundsmage” er mundet ud i en billedbog om de fem grundsmage.

Billedbogen har titlen The Tastebuddies og præsenteres bl.a. i Kunsthal Aarhus 13. - 16. oktober 2016.