Naturfag i produktion Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDFGiv din vurdering Indhold med samme tema Fermentering (30) Aktiviteter i forløbet 1 Fermentering: Når bakterier og gær skaber smagen 2 Svampekulturen koji 3 Alkoholfermentering og eddikebrygning 4 Ole G. Mouritsen og Adam James om smag og fermentering 5 Fermentering af bælgfrugter 6 Mælkesyrefermentering af grønt Forfattere: Louise Beck Brønnum | Redaktør: Thomas Brahe Vertikale faneblade Aktivitet I denne fagtekst uddybes, hvordan fermentering af bælgfrugter giver ophav til umami, og hvordan denne egenskab kan anvendes i køkkenet. Aktivitet1Det er vigtigt at kende til fermentering og umami i forhold til bælgfrugters rolle som en tilsmagningsingrediens. Bælgfrugter kan gennem fermentering bruges til at give retter smag, særligt umami. Fermenterede bælgfrugter anvendes i mange af verdens køkkener til at peppe grøntretter op, eller som hovedingrediens, der hvor kød ikke har været tilgængeligt. I fagteksten Proteiner – frigørelsen af umami uddybes hvordan fermentering af bælgfrugter giver ophav til umami, og hvordan denne egenskab kan anvendes i køkkenet.