Gå til hovedindhold

Du er her

Fagtekster til fermentering

Naturfag i produktion
Forfattere:  Birthe Kofoed Mortensen, Ole G. Mouritsen, Martin Petersen, Louise Beck Brønnum

Her finder du en række fagtekster om fermentering samt en introduktion til, hvad fermentering er. 

Aktiviteter i forløbet

Kimchi, kombucha, kefir - flere slags gæret og fermenteret mad dukker op herhjemme, ligesom vi har spist tykmælk og spegepølse længe. Cand.brom. Birthe Kofoed Mortensen giver her en grundig introduktion til fermentering.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Ole G. Mouritsen fortæller i denne artikel om svampekulturen koji's egenskaber til at forvandle grøntsager til små umamibomber.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Et godt sted at starte med fermentering er at omdanne sukker til alkohol og alkohol til eddike. Der gemmer sig en stor forståelse af fermentering i netop de processer. I denne artikel guider Martin Petersen dig gennem processen.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Fermentering kendes over hele verden i forskellige afskygninger. Smag for Livets leder, Ole G. Mouritsen, og den tasmanske fermenteringsekspert Adam James deler ud af deres viden om den smag, fermentering bringer frem i maden.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
I denne fagtekst uddybes, hvordan fermentering af bælgfrugter giver ophav til umami, og hvordan denne egenskab kan anvendes i køkkenet.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
I denne fagtekst fortæller Martin Petersen, hvordan man mælkesyrerfermenterer grønt, og guider dig til, hvordan du selv kan fermentere dine grøntsager.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering