Sensoriske evalueringsmetoder er centrale i forhold til at vurdere madvarer og retter systematisk. Igennem dette modul lærer eleverne tre sensoriske evalueringsmetoder, som er skræddersyet til at kunne bruges i et køkken. Metoderne er hurtige, billige og nemme at gennemføre og giver indblik i, hvordan en madvare eller ret smager. I undervisningsforløbet indgår indtalte slideshows om sensoriske metoder, flavourhjul, flavourprofil (spiderplot) og kortlægning (projective mapping), smagninger og øvelser, der kan laves i et klasselokale eller køkken.
Moduler i forløbet:
Modul A: Smagssansen og trigeminalsansen
Modul B: Lugtesansen og sensoriske fænomener
Modul C: Tekstur: Høre- og følesansen
Modul D: Sensoriske metoder
Modul E: Principper for velsmag
Aktiviteter i forløbet
- -
- -
- Lyt
- Se
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -