Producerende sprog, madbeskrivelser og internationale kulturmøder - aktiviteterne her spænder bredt over engelskfagets kompetence- og indholdsområder. Fælles for dem alle er smagen som det centrale omdrejningspunkt. Smagen giver aktiviteterne en sanselig substans og muligheder for æstetiske oplevelser, der understøtter elevernes sprogtilegnelsesproces.
I første aktivitet præsenterer eleverne en råvare på engelsk med fokus på duft, udseende, lyd, smag og minder. I anden aktivitet udvides ordforrådet gennem beskrivelse af en smagsoplevelse med inspiration fra filmen Julie & Julia, og i tredje aktivitet skærpes elevernes opmærksomhed på smag og kultur via optagelser af amerikanske elever, der oplever dansk mad og smag.
Udgangspunktet for aktiviteterne er et funktionelt sprogsyn, hvor sproget får sin betydning ud fra de kontekster, det indgår i.
Aktiviteter i forløbet
- Mundtlig kommunikation
- Ordforråd
- Funktionelt sprogsyn
- Snak
- Lyt
- Erindr
- Beskriv
- Mundtlig kommunikation
- Fonetik
- Ordforråd
- Tongue twisters
- Snak
- Lyt
- Skriftlig kommunikation
- Mundtlig kommunikation
- Ordforråd
- Smagsoplevelser
- Snak
- Beskriv
- Skriv
- Erindr
- Smag
- Mundtlig kommunikation
- Kultur og samfund
- Ordforråd
- Madkultur
- Snak
- Beskriv
- Undersøg
- Kultur og samfund
- Mundtlig kommunikation
- Skriftlig kommunikation
- Reklamer
- Ordforråd
- Madkultur
- Lyt
- Snak
- Smag
- Skriv