To brud - landbrugets opståen og senere industrialiseringen - har revolutioneret vores madkulturelle historie. I dette forløb tilegner eleverne sig viden og erfaring med danskernes kost i hhv. jægerstenalderen (Ertebøllekulturen), bondesamfundet og industrisamfundet.
Gennem konkrete smagsoplevelser og erfaringer, sat ind i den større didaktiske kontekst, arbejder eleverne med at forstå, hvordan mennesket gennem tiden har anskaffet og produceret fødevarer som et direkte resultat af de respektive teknologiske paradigmer.
Der er også fokus på et sammenlignende perspektiv til i dag, så eleverne får et historisk overblik over, hvordan omdrejningspunktet for den vestlige verdens madkultur er gået fra behov til behag.
Aktiviteter i forløbet
- Kronologi og sammenhæng
- Ertebølle
- Jægerstenalder
- Jagt
- Samle
- Køkkenmødding
- Smag
- Duft
- Snak
- Skriv
- Tegn
- Kronologi og sammenhæng
- Bondesamfund
- Stavnsbånd
- Landmand
- Pløje
- Smag
- Duft
- Snak
- Skriv
- Se
- Kronologi og sammenhæng
- Industrialisering
- Museum
- Madpakke
- Maskine
- Teknologi
- Smag