Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Udsnit af plakat lavet af elever i et tidligere undervisningsforløb om at undgå madspild. Foto: Cathrine Terkelsen
    Udsnit af plakat lavet af elever i et tidligere undervisningsforløb om at undgå madspild. Foto: Cathrine Terkelsen

Du er her

Smagens Dag 2021: Gratis materiale og erhvervsskolebesøg for skoleklasser og madkundskabs-valghold

Søger...

Nyhed om undervisning Som noget nyt har Smagens Dag et tilbud til valghold i madkundskab: Kom på besøg på en fødevarefaglig erhvervsskole og arbejd med godt madhåndværk og mindre madspild.

Smagens Dag, der i år handler om madspild, er nu ikke kun for 4.-7. klasser, men også for  elever, der har madkundskab som valgfag.

Som noget nyt har skolernes valghold i madkundskab mulighed for at besøge en fødevarefaglig erhvervsskole og arbejde med smag, bæredygtighed og mindre madspild sammen med lærere og elever dér.

Valgholdene kan besøge fire forskellige skoler, nemlig Hotel- og Restaurantskolen i Valby, Kold College i Odense, College 360 i Silkeborg eller TechCollege i Aalborg. Datoer fremgår nedenfor. OPDATERING 6. september: Der er kun ledige pladser i Aalborg.

Årets tema: Smid ikke smagen ud

I år er Smagens Dag onsdag den 29. september, og temaet er Smid ikke smagen ud. Til Smagens Dag produceres et nyt, gratis undervisningsmateriale med workshops til 4.-7. klasse og til valgfag, som kan downloades fra Smagens Dags hjemmeside. Tilmelder man sig via Smagens Dags formular her, får klassen også tilsendt en plakat til undervisningen.

Smagens Dag 2021 finder sted på samme dato som Danmarks nye nationale madspildsdag, 29. september, som også er samme dag som FNs International Day of Awareness of Food Loss and Waste.

Fokus er at forvandle råvarer - og især resterne - til god smag i stedet for at smide god mad ud.

Ved besøgene på de fødevarefaglige erhvervsskoler inviteres madkundskabs-valghold med til et spændende praktisk forløb, hvor eleverne med godt madhåndværk og viden sætter fokus på madrester, smag, mindre madspild og mere bæredygtighed.

Tilmelding:

Smag for Livet samarbejder med Smagens Dag om at arrangere besøgene for valghold i madkundskab. De finder sted på følgende datoer:

  • 29. september: College 360 (Silkeborg - fuldt booket) og TechCollege (Aalborg - ledige pladser)
  • 27. oktober: Kold College (Odense - fuldt booket)
  • 28. og 29. oktober: Hotel- og Restaurantskolen (Valby - fuldt booket)

Har du et valghold i madkundskab, så se mere her på dette link, hvor der også er mere information om besøgene. OBS: Ved tilmelding til besøg skal du også sende en mail til kontakt [at] smagforlivet.dk (subject: Smagens%20Dag%202021) , som står for koordineringen af besøg.

Tilmeld din 4.-7. klasse til Smagens Dag (undervisningsmateriale og plakat) på Smagens Dags hjemmeside.