Fermenteringsekspert Martin Petersen giver her en introduktion til at fremstille sin egen koji og miso i fermenteringslaboratoriet.
Når...
Fermenteringsekspert Johanne Hvelplund og kokkefaglærer Simon Sørensen giver et indblik i "den levende smag" af fermenteret mad og drikke - og de processer, der frembringer...
Overalt i de danske farvande finder man spiselig tang, som er let tilgængelig. Her er en række tips for tang-begyndere.
Tang (makroalger)...
GuideMaterialeUndervisning
I denne omfattende guide beskriver fermenteringsekspert Martin Petersen fra Hotel- og Restaurantskolen, hvordan man kan etablere et fermenteringslaboratorium på f.eks. en...
Et godt sted at starte med fermentering er at omdanne sukker til alkohol og alkohol til eddike. Der gemmer sig en stor forståelse af fermentering i netop de processer. Martin...
Mælkesyrefermenterede grøntsager eller laktofermenterede grøntsager er et godt sted at starte, hvis man er ny og nysgerrig på fermentering. Man kan med minimalt udstyr og...
GuideMaterialeUndervisning
I denne omfattende guide beskriver fermenteringsekspert Martin Petersen fra Hotel- og Restaurantskolen, hvordan man kan etablere et fermenteringslaboratorium på f.eks. en...
GuideMaterialeUndervisning
I denne omfattende guide beskriver fermenteringsekspert Martin Petersen fra Hotel- og Restaurantskolen, hvordan man kan etablere et fermenteringslaboratorium på f.eks. en...
GuideMaterialeUndervisning
I denne omfattende guide beskriver fermenteringsekspert Martin Petersen fra Hotel- og Restaurantskolen, hvordan man kan etablere et fermenteringslaboratorium på f.eks. en...
Cupping er en måde, du kan udføre en kaffesmagning på, hvor kaffernes aromaer bliver meget fremtrædende. Dermed kan smageren f.eks. danne sig et billede af, hvilken kaffe der er...
Spis mere grønt og mindre kød - budskabet i de nye kostråd er velkendt, men ikke så let at efterleve for alle. Løsningen er at gøre det sunde grønne så fuldt af smag, at det er...
Hvad skal I lave i efterårsferien? Her er en liste med forslag i børne- og voksenhøjde.
BAG NOGET:
Kagebagning er som regel altid...
Lektor i madkundskab Ellen Ravn Habekost giver gode fif til at lave æblekage efter jeres egen smag.
Efteråret er her, og der er masser af...
Lige nu spirer smagen frem i den danske natur, som vrimler med lysegrønne, sprøde og duftende urter. Her er en guide til at høste dem.
Fra...
Mikael Schneider guider til rørhatte - en af de velsmagende svampetyper, der er nemme at genkende.
Efterår er svampesæson. Faktisk kan man...
Her får du viden om grundsmagene og tips til at arbejde med dem, når du tilbereder mad.
Grundsmagene er dem, vi kan smage med smagssansen...
Med en kurv, en saks og dine fem sanser kan du gå på opdagelse i naturen og smage på dens spiselige planter. Her får du inspiration og gode råd til, hvordan du gør....