Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Spørger man de 11-13-årige, kunne deres forældre godt sætte fisk på bordet noget oftere, viser en ny Smag for Livet-undersøgelse
Tak:...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami forstærkes af bestemte aromastoffer i maden. Den nye viden kan bruges til f.eks....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kunsttryk, godt madhåndværk og kreativ madlavning sætter skub i forståelsen for fisk blandt elever i 5.-6. klasse. Det viser et ph.d.-projekt, som Rikke Højer har lavet i Smag...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det internationale Creative Tastebuds-symposium om smag og bæredygtighed skulle være fundet sted i 2020, men er udsat til august 2021.
Mens vi venter, byder vi her på en...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Insekter er bæredygtig og klimavenlig mad. Men hvad skal der til for at vi vil spise det?
148 danske børn i alderen 11-12 år har rullet og spist havregrynskugler med...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kokke og andre madhåndværkere kan få stor glæde af designverdenens prototyper som et systematisk greb til at udvikle ny mad. Det viser erfaringerne fra innovationskøkkenet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Er du lærer i 5.-6. klasse i f.eks. madkundskab eller natur/teknologi, så vil vi gerne indbyde dig og din klasse til et forskningsprojekt om insekter som fremtidens mad....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Mange lande har lukket dele af samfundet ned under coronakrisen. Hvordan påvirker det vores spisevaner? Det undersøger forskere nu, og du kan bidrage ved at udfylde et...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det forbedrer smagen markant, når vi får at vide, at maden er lavet af lokale råvarer og med traditionelle metoder. Det viser et forsøg med den traditionelle indonesiske tempeh...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kokke og videnskabsfolk er gået sammen om at udforske, hvordan velsmagen folder sig maksimalt ud og rammer det sublime.
Her er beretningen om et ekstraordinært måltid og...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Alle de præsenterede forskningsprojekter undersøger, hvordan børn ændrer præferencer for smag.
Tre af Smag for Livets forskningsprojekter...