UndervisningsforløbUndervisning
Øvelse for 6.-9. klasse, hvor der laves budding til at undersøge forskellige aspekter ved gelering.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Budding er en meget traditionel europæisk dessert, hvor mælk/fløde sættes til en gelé-agtig konsistens ofte sammen med noget smagsgivende som chokolade eller vanilje. Som regel...
UndervisningsforløbUndervisning
Kirsebærret er en lille stenfrugt, der optræder i både en sur og sød version. I dette materialer gør gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen os klogere på kirsebærrets smag og...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen gør os i denne artikel klogere på kirsebærrets smag og sammensætning, såvel som dets kulturelle betydninger igennem tiden. I får også...
UndervisningsforløbUndervisning
I disse opskrifter er grundsmagen sød i fokus. Smagen af sød er typisk forbundet med tilstedeværelsen af sukker i en fødevare. Sød smag giver et signal til hjernen om, at...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Brownies - en forglemmelse? Der findes mange anekdoter om, hvordan brownien blev opfundet, men der er ingen tvivl om, at den er blevet til i Amerika. En af historierne om...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Oplev smagen af kirsebær i denne franske udgave af kirsebærtærte, og læs om kirsebærrets smag og kulturelle betydning gennem tiden.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Prøv disse smagfulde chokoladetrøfler, og læs om chokoladens rejse fra frugten på kakaotræet og lige til den smelter på tungen.
...