Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Polysakkarid (polymer af simple sukkerarter), som anvendes som geleringsmiddel (fx i marmelade), tykner og stabilisator (fx i iscreme og...
Overalt i de danske farvande finder man spiselig tang, som er let tilgængelig. Her er en række tips for tang-begyndere.
Tang (makroalger)...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami forstærkes af bestemte aromastoffer i maden. Den nye viden kan bruges til f.eks....
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Hvordan kan viden, smagsoplevelser og test af forskellige tilberedninger inspirere unge i et uddannelsesforløb? Smagsambassadør Lise Brunk har tilrettelagt en række workshops...
OpskriftMaterialePrøv selv
Tang kan benyttes i dagligdagens køkken og i gastronomiske specialiteter, der udnytter tangens helt særlige egenskaber som en spændende og udfordrende råvare. Her får du en...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Publikum på Heartland Festival 2018 kunne få en lang række smagsoplevelser fra havet. Her kan du finde det materiale, som gastrofysikerne fra Smag for Livet brugte til...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Søl (Palmaria palmata) er en spiselig rødalge. Søl kaldes også dulse.
Søl har længe været brugt til menneskeføde i mange kystegne,...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Tang findes i havene over hele verden og har mange muligheder både i køkkenet og i fødevareindustrien. Men vi spiser sjældent tang, for vi ved for lidt om, hvordan den kommer...
OpskriftMaterialePrøv selv
Der findes flere forskellige tangarter ved de danske strande, og tang kan høstes året rundt. Det kan bruges i mange forskellige retter, både frisk og tørret. Her bruges en...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Tang findes i havene over hele verden og har mange muligheder både i køkkenet og i fødevareindustrien. Men vi spiser sjældent tang, for vi ved for lidt om, hvordan den kommer...
Sennep, østers, vildt og svampe er blandt emnerne i den nye omgang "Smagen af Danmark" på DRK, hvor to Smag for Livet-forskere er med til at forklare, hvordan smagen folder sig...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Smag for Livets gastrofysiker Morten Christensen holder oplæg om tang, og klæder elever fra Kold College og Efterskolen Flyvesandet på til at udforske tang som ingrediens i...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
I denne workshop vil publikum udfordres og forundres med smag fra de fynske farvande.
Med viden som værktøj og gennem øjenåbnende smag-...
OpskriftMaterialePrøv selv
Du kan i princippet høste tang hele året rundt, men tangen er mest smagfuld i foråret. Når tangen er frisk, kan den renses og spises rå, men den smager også
fantastisk godt...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Polysakkarid (polymer af simple sukkerarter), som anvendes som geleringsmiddel, tykner og stabilisator (fx i desserter og slik)....
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Blæretang er en brunalge, der bliver op til 70 cm. lang. Den findes langs mange af de danske kyster, hvor den ofte ligger opskyllet i...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Tarmrørhinde er en sprød og delikat grønalge og består af klaser af lysegrønne skud på 30-40 cm., der vokser på sten på havbunden eller...
ArtikelArtikelNyt om smag
Vores store hjerne er den væsentligste forskel på os nutidsmennesker og vores forfædre. Det er sandsynligt, at urmenneskets hjerne voksede, bl.a. fordi man begyndte at spise...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Centerleder Ole G. Mouritsen holder foredrag hos Kerteminde Maritime Haver om tang som fødevare, især med fokus på smagen af tang, for...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Smag for Livets egen "Professor Smag", Ole G. Mouritsen, ved alt om tang, og i forbindelse med SPIS! Odense Food Festival, giver han et...
Japans regering har udpeget Ole G. Mouritsen til goodwill-ambassadør for hans mangeårige formidling af og fordybelse i det japanske køkken....
OpskriftMaterialePrøv selv
Prøv denne alternative opskrift på pesto med basilikum, oregano og savtang.
Ingredienser
1 bundt basilikum
1 bundt oregano
5 g...
OpskriftMaterialePrøv selv
Har du lyst til at bruge tang i din mad, så prøv denne chutney med smag fra både land og hav.
Guide til blæretang:
Tag til en strand med...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Den Blå Planet i København arrangerer nytårskur ved Ole G. Mouritsen om havets gastronomiske muligheder.
Enhver, der efter julens...
ArtikelArtikelNyt om smag
Er du træt af julemad? Så prøv melorme-muffins, nudler med stegte græshopper eller stegte melorme som flæskesvær.
I bogen “Smag for...