OpskriftMaterialePrøv selv
Mel, vand, tid og opmærksomhed - det er alt, der skal bruges til en surdej.
Surdej laves på mel og vand. Man kan bruge mange forskellige...
Fermenteringsekspert Johanne Hvelplund og kokkefaglærer Simon Sørensen giver et indblik i "den levende smag" af fermenteret mad og drikke - og de processer, der frembringer...
OpskriftMaterialePrøv selv
Brødet i denne opskrift er udviklet af kok Klavs Styrbæk, Smag for Livet. Det blev præsenteret ved kurset "Folkeuniversitetet i Køkkenet" i marts 2015....
OpskriftMaterialePrøv selv
Inspireret af en opskrift, der har floreret på kollegiet Regensen i København
Giver 1 stort rugbrød (3 liter) eller 2 små
Ingredienser...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Flade, bagte brød med forskelligt fyld har været en del af mange madkulturer siden stenalderen. Magien opstår med umamien i fyldet, skriver Ole G. Mouritsen i denne klumme....
ArtikelArtikelNyt om smag
Når du laver mad, er det væsentligt for velsmagen at brune kødet godt. Det er Maillard-reaktionerne, der er i gang. Gastrofysiker Morten Christensen forklarer....
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
CIRCUMFERENCE 2019 is an international seminar on sourdough that connects research, dissemination and gastronomy. The aim for this...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
En rejse er ofte en effektiv måde at udvide sin smagsmæssige horisont på. To af Smag for Livets smagsambassadører rejste til Estland for at undersøge landets madkultur og...
ArtikelArtikelNyt om smag
Vi har tidligere omtalt julefrokostmaden og snapsen og den sansespecifikke mæthed. Men der er også spørgsmålet om rugbrød vs. hvidt brød...
I seks programmer møder Morten Lindberg nogle af Danmarks bedste madhåndværkere for at finde ind til den smag, der er blevet til dansk madkultur....
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Visse proteiner (især gliadin og glutenin) i hvede. Gluten medvirker til en god bageevne af dej fremstillet af hvedemel. Ved æltningen...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Proces, hvor der udvikles gasarter i en dej, fx i form af bobler af kuldioxid, som udvikles af bagegæren, eller fra bagepulver....
OpskriftMaterialePrøv selv
Nem opskrift på fedtfattige madbrød - med melorme!
18 stk. pr. portion
Hæve- og efterhævningstid i alt: 1,5 time
Ingredienser:...
Har du tænkt over…MaterialeFakta om smag
Brød i alle mulige faconer og med vidt forskellig smag har været en afgørende måde at holde sulten væk på i næsten alle kulturer verden over i hvert fald de sidste 5.000 år....
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Maddysten, Projekt Pistacieis og Smagens sprog - Brødets smag
Lørdag d. 27/6 og søndag d. 28/6 kl. 10 - 12: "Maddysten":
Elever fra 6B på...