UndervisningsmaterialeMaterialeNyt om smag
Med materialesamlingen her kan du opnå viden om og praktisk erfaring med at skabe, ændre og vurdere smag og aroma i klimavenlige retter med særligt fokus på umami....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Spørger man de 11-13-årige, kunne deres forældre godt sætte fisk på bordet noget oftere, viser en ny Smag for Livet-undersøgelse
Tak:...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Amerikanske Harold McGee - mest kendt for bogen On Food and Cooking - besøger Københavns Universitet (KU-FOOD).
Harold McGee
McGee...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami forstærkes af bestemte aromastoffer i maden. Den nye viden kan bruges til f.eks....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kunsttryk, godt madhåndværk og kreativ madlavning sætter skub i forståelsen for fisk blandt elever i 5.-6. klasse. Det viser et ph.d.-projekt, som Rikke Højer har lavet i Smag...
VideoMaterialeFakta om smag
Se eller gense de fem webinarer om sensorik for faglærere, som Marie Damsbo-Svendsen og Bat-El Menadeva Karpantschof har afholdt i foråret 2021....
ArtikelArtikelNyt om smag
Har du sommetider spekuleret over, at juleanden smager bedre, når den har fået lov at stege i flere timer inden julemiddagen?
Måske har...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Opfrisk din viden om sanserne og sensorik og få inspiration til at undervise virtuelt i sensorik, når Smag for Livet arrangerer gratis webinarer for faglærere på de...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Opfrisk din viden om sanserne og sensorik og få inspiration til at undervise virtuelt i sensorik, når Smag for Livet arrangerer gratis webinarer for faglærere på de...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Æg-bacon, ost-skinke, kaviar-chokolade - alle kendte for at være gode kombinationer. Dette gælder også østers og champagne. Såkaldt food...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kokke og andre madhåndværkere kan få stor glæde af designverdenens prototyper som et systematisk greb til at udvikle ny mad. Det viser erfaringerne fra innovationskøkkenet...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Måske er det slet ikke så vigtigt, om der står ”supersund” eller ”smager godt” på en farvestrålende emballage, når børn skal vælge grøntsager. Det, der især betyder noget, er,...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Alle de præsenterede forskningsprojekter undersøger, hvordan børn ændrer præferencer for smag.
Tre af Smag for Livets forskningsprojekter...
Reportager fra undervisningArtikelUndervisning
"En lækker emulsion" er en workshop om mayonnaise for gymnasieklasser på besøg hos Københavns Universitets Bio- og Naturvidenskabelige Fakultet. Du kan også selv prøve kræfter...
Sanserne og sensorikken kan bruges på mange måder i køkkenet, f.eks. til at udvikle nye retter. Et nyt forløb lærer kokke- og ernæringsassistentelever at udnytte metoderne fra...
ArtikelArtikelNyt om smag
Hvad smager fisk af - bortset fra hav? Det kan publikum på fire danske akvarier opdage med de nye fiskesmagehjul.
Hvordan smager de sild,...
ArtikelArtikelNyt om smag
Der findes ingen mirakelkur. Men der en række tilgange, du kan forsøge dig med, hvis du gerne vil ændre på, hvad dit barn spiser.
”Ad! Det...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Mød forskere, der udvikler mad med insekter som en af fremtidens fødevarer, og vær med til at undersøge, hvad insekter smager af, når Smag for Livet deltager i Forskningens Døgn...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Mød forskere, der udvikler mad med insekter som en af fremtidens fødevarer, og vær med til at undersøge, hvad insekter smager af, når Smag for Livet deltager i Forskningens Døgn...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Sensorik er videnskaben om sansernes virkemåde. I relation til menneskers spiseadfærd er specielt smagssansen, lugtesansen, følesansen (...
ArtikelArtikelNyt om smag
Den nyeste viden inden for sansefysiologi og neurologi har sat videnskaben i stand til at forklare, hvordan hjernen skaber det, vi kalder smagen af vin. Konklusionen er klar:...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Kom og smag på blommer med ekstra meget flavour
I forbindelse med Åbent Hus på Pometet deltager Smag for Livet med en stand, hvor du kan...