Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Webinarer til faglærere: Sådan underviser du i sensorik

Søger...

Video Se eller gense de fem webinarer om sensorik for faglærere, som Marie Damsbo-Svendsen og Bat-El Menadeva Karpantschof har afholdt i foråret 2021.

Smag for Livets fem virtuelle faglærerkurser om velsmag er nu tilgængelige på video.

Kurserne giver inspiration til at undervise virtuelt i sensorik. Undervejs får du:

  • Viden om, hvordan du bruger de materialer, vi i Smag for Livet har udviklet om emnet
  • Inspiration til at finde ingredienser i dit eget køkken, som du kan smage på for på den måde opleve de øvelser, der indgår i undervisningsmaterialerne

 

 

De tilhørende undervisningsmaterialer findes her: Sensorik - 5 moduler

Kursusledere: Marie Damsbo-Svendsen og Bat-El Menadeva Karpantschof, Smag for Livet, Københavns Universitet.

Omtalt i artiklen

Cand. Scient i Gastronomi & Sundhed

Bat-El Menadeva Karpantschof arbejder som videnskabelig assistent ved Design og Forbrugeradfærd under Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. I Smag for Livet er hun en del af det team, der udvikler undervisningsmateriale om smag og sensorik til kokke- og ernæringsassistentuddannelsen. 

Derudover var Bat-El koordinator på MasseEksperimentet 2015, hvor op mod 30.000 danske børn og unge fra 1350 klasser fik sendt duft- og smagskit ud som del af et nationalt eksperiment om børns præferencer.

Cand.scient. i Fødevareinnovation og Sundhed

Marie Damsbo-Svendsen arbejder på Københavns Universitet, institut for Design og Forbrugeradfærd og er videnskabelig medarbejder i Smag for Livet. Hun udvikler undervisningsmateriale og formidler smag og sensorik på kokkeuddannelserne rundt i landet. Hun er desuden smagsambassadør for Smag for Livet, og har med afsæt i neofobi udviklet et "Oplevelses-kit", der åbner op for en diskussion af hvorfor børn kan være skeptiske over for bestemte fødevarer. Hendes fokus er på produktudvikling og den multisensoriske oplevelse af mad.

Oplevelseskittet findes i lærings-app'en Fag med Smag og kan også ses på denne side.

Marie har tidligere været projektleder og forretningsleder for Aarstiderne og arbejdet som Brand Manager og produktudvikler for Il Fornaio.