VideoMaterialeFakta om smag
Hør Matt Orlando fra restaurant Amass og professor i mikrobiologi Susanne Knøchel fra Københavns Universitet tale om saltning, fermentering, fisk og fiskesauce (garum) på denne...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Spørger man de 11-13-årige, kunne deres forældre godt sætte fisk på bordet noget oftere, viser en ny Smag for Livet-undersøgelse
Tak:...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Ingredienser
1 l suppe/fond
Lys/blond roux
Fremgangsmåde
Suppen koges op, jævnes med roux, koges blank og passeres.
Velouté kan...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kunsttryk, godt madhåndværk og kreativ madlavning sætter skub i forståelsen for fisk blandt elever i 5.-6. klasse. Det viser et ph.d.-projekt, som Rikke Højer har lavet i Smag...
OpskriftMaterialePrøv selv
Både dressing og mandler er gode i mange slags retter og salater, så bliver der noget tilovers, kan man gemme det i beholdere med tætsluttende låg....
OpskriftMaterialePrøv selv
Man kan få fiskehandleren til at skære fisken i fileter. Rødfisk har ret store skæl, som skal skrabes af, inden man steger fileterne. Kan man ikke få rødfisk, kan laks være et...
Rikke Højer og Charlotte Vinther Schmidt har forsvaret deres ph.d.-afhandlinger om hhv. tekstur og umami-synergi i bæredygtig mad og overvindelse af afsky for fisk....
OpskriftMaterialePrøv selv
Til denne ret skal man bruge linser og kogte kartofler, grønt samt fisk, som kan være både rå eller en rest, der er tilberedt. Det grønne kan varieres på mange måder, også gerne...
OpskriftMaterialePrøv selv
Den stegte fisk i det klassiske stjerneskud er her skiftet ud med squash, som skæres i skiver, paneres og steges.
Arbejdstiden på dagen er...
OpskriftMaterialePrøv selv
Lav dine egne marinerede og julekrydrede sild med Johanne Hvelplunds opskrift. Husk at beregne 1 døgns trækketid.
Ingredienser:
4 fileter...
OpskriftMaterialePrøv selv
Salte sild er også det, vi kender som spegesild. Det er en måde at konservere sildene på, men saltningen og den efterfølgende modning er også med til at aktivere nogle enzymer,...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Det Danske Gastronomiske Akademi inviterer til symposium om kulinarisk innovation og marine fødevarer.
MANDAG D. 16 NOVEMBER 2020
KLOKKEN...
VideoMaterialeFakta om smag
Kan du lide ansjoser? Smagspanelet fra TV-Glad tager udfordringen op.
Ansjos er en fisk, der skiller vandene, når det gælder smagen....
Reportager fra undervisningArtikelUndervisning
Kokkeeleverne fra Techcollege har udforsket, hvad frisk fisk egentlig er - ved at tage på havet.
Hvad er friskhed? Der står "frisk" alle...
OpskriftMaterialePrøv selv
Opskrift på smagfulde torskeposer, hvor man selv bestemmer, hvilken krydderurt der skal tilsættes.
Til 4 personer
Ingredienser:
125 g...
ArtikelArtikelNyt om smag
Nu har vi styr på snapsen og appetitten ved julefrokostbordet, så lad os se nærmere på de mange retter og hvordan vi skal gribe dem an,...
ArtikelArtikelNyt om smag
Hvad smager fisk af - bortset fra hav? Det kan publikum på fire danske akvarier opdage med de nye fiskesmagehjul.
Hvordan smager de sild,...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Smag for Livet inviterer børn og unge på fisketryk og smagseksperimenter
Til Kulinarisk Sydfyn vil Smag for Livet lave to forskellige...
Nordic Food Lab søger deltagere til forskningsprojekt med fokus på fisk.
Er du opvokset i Danmark?
Bor du i København eller nær...