UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i undervisningen.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvad bestemmer hvor godt et måltid smager? De fleste kan nikke genkendende til specielle kombinationer af fødevarer, der smager særligt godt. Velkendte eksempler er pizza med...
UndervisningsforløbUndervisning
Her kan du få Smag for Livet-plakater til dit undervisningslokale. Se listen nedenfor. De kan hentes som pdf-filer via linkene.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du plakaten: Umami-synergi - Få mere umami i din maden. Plakaten kan hjælpe eleverne til at forstå hvad og hvordan man får mere umami smag i maden....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Her finder du plakaten: Umami-synergi - Få mere umami i din maden. Plakaten kan hjælpe eleverne til at forstå hvad og hvordan man får mere umami smag i maden....
Forskning i fødevarer, der understøtter den grønne omstilling, er Charlotte Vinther Schmidts ekspertise. Hun hædres nu for sit ph.d-arbejde, der er lavet i regi af Smag for...
Charlotte Vinther Schmidt er ph.d. og arbejder som postdoc ved Institut for Fødevarevidenskab...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvad bestemmer hvor godt et måltid smager? De fleste kan nikke genkendende til specielle kombinationer af fødevarer, der smager særligt godt. Velkendte eksempler er pizza med...
UndervisningsforløbUndervisning
Eleverne skal aktivere deres forforståelse i forhold til fødevaresammensætning i frokostmåltidet, herunder lære om tekstur og de 5 grundsmage med særligt fokus på umami smag....
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal aktivere deres forforståelse i forhold til fødevaresammensætning i frokostmåltidet, herunder lære om tekstur og de 5 grundsmage med særligt fokus på umamismag....
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du en samling af reportager og andre materialer, som kan inspirere dig til, hvordan du arbejder med smag i din undervisning.
...
Rikke Højer og Charlotte Vinther Schmidt har forsvaret deres ph.d.-afhandlinger om hhv. tekstur og umami-synergi i bæredygtig mad og overvindelse af afsky for fisk....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det er ikke kun prisen, der får østers og champagne til at passe så godt sammen. En særlig umami-synergi gør kombinationen af bobler og bløddyr til en himmelsk oplevelse for...
UndervisningsforløbUndervisning
Er du lærer eller pædagog - eller underviser du på anden vis i smag? Så kan du nu få Smag for Livet-plakater til dit undervisningslokale. Se listen nedenfor. De kan hentes som...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det internationale Creative Tastebuds-symposium om smag og bæredygtighed skulle være fundet sted i 2020, men er udsat til august 2021.
Mens vi venter, byder vi her på en...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne blive bevidste om, hvad de selv, hinanden og deres familie ved om tilsætningsstoffer. De skal også undersøge andre kilder og herigennem erfare,...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet kan eleverne lære, hvad en myte er. De bliver præsenteret for forskellige myter om mad og tilsætningsstoffer, som de skal hjælpe med at bekræfte eller afkræfte...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet vil eleverne opnå viden om varedeklarationer, og erfare hvordan man undersøger en fødevare for indhold af tilsætningsstoffer samt tyder det øvrige indhold af...
UndervisningsforløbUndervisning
Dette forløb betragtes som et introduktionsforløb til et fortsat arbejde med tilsætningsstoffer. Forløbet består af 4 aktiviteter, hvorigennem eleverne vil kunne lære mere om,...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne være mad-detektiver og gå på jagt i det lokale supermarked efter fødevarer med e-numre. Herefter skal de undersøge forskellige grupperinger af e-...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvis hele verden skal spise bæredygtigt, handler det om at finde holdbare løsninger ud fra et helhedsperspektiv, skriver gastrofysikerne professor Ole G. Mouritsen og Charlotte...
UndervisningsaktivitetUndervisning
"En lækker emulsion" er en workshop om mayonnaise for gymnasieklasser på besøg hos Københavns Universitets Bio- og Naturvidenskabelige Fakultet. Du kan også selv prøve kræfter...
Reportager fra undervisningArtikelUndervisning
"En lækker emulsion" er en workshop om mayonnaise for gymnasieklasser på besøg hos Københavns Universitets Bio- og Naturvidenskabelige Fakultet. Du kan også selv prøve kræfter...