ArtikelArtikelNyt om smag
Kok Klavs Styrbæk tildelt prisen "Årets Smagsløg" ved Arla Generation Food Awards. Læremiddelredaktør Cathrine Terkelsen var også nomineret for sit arbejde i Smag for Livet....
ArtikelArtikelNyt om smag
Et stort asiatisk publikum får nu også mulighed for at fordybe sig i Ole G. Mouritsen og Klavs Styrbæks bog "Fornemmelse for Smag"
...
ArtikelArtikelNyt om smag
Nu har vi styr på snapsen og appetitten ved julefrokostbordet, så lad os se nærmere på de mange retter og hvordan vi skal gribe dem an,...
ArtikelArtikelNyt om smag
Vi har tidligere omtalt julefrokostmaden og snapsen og den sansespecifikke mæthed. Men der er også spørgsmålet om rugbrød vs. hvidt brød...
ArtikelArtikelFakta om smag
Samspillet mellem mundfølelsen og de øvrige sanser er grundlag for al gastronomi og god madlavning
Hjernen knytter forskellige...
ArtikelArtikelNyt om smag
Kokken og biofysikeren har undersøgt julens smage i detaljer. En ny bog forklarer Smagen af jul
Dampende gløgg, sprødt andeskind, saftig...
ArtikelArtikelNyt om smag
En del af vores smagsoplevelse handler ikke om hvordan maden smager, men om hvordan den føles i munden. Det gælder især, når mundfølelsen ikke er som forventet....
Lav gele af forskellige slags frugt og grønt og prøv selv, om du kan genkende råvaren ud fra smagen.
Der findes en række klassiske...
ArtikelArtikelFakta om smag
Det, vi kan mærke i munden - madens tekstur - betyder meget for, om vi kan genkende en råvare.
Madens mundfølelse bestemmes af den fysiske...