Lavendel stammer formentlig fra middelhavsområdet. Først i 1700-tallet ser man den anvendt i gastronomien.
Beskrivelse:
Lavendel tilhører de læbeblomstredes familie (Lamiaceae). Planten bliver ca. 20 – 30 cm. herhjemme, mens den i middelhavslandene kan blive op til 2 meter høj. Blomsterne indgår i krydderiblandingen herbes de provence.
Lavendel trives bedst i fuld sollys og ikke for næringsrig jord
Sæson: Lavendel blomstrer fra juni til september.
Smagsnoter/aromaer
Lavendel har en meget parfumeret duft og let bitter smag.
Klargøring og opbevaring
Skylles og opbevares på køl med et fugtigt klæde.
Match med grøntsager, protein, bær og urter
Passer godt til salater, grøntretter, grillet kød og iscremer.
Kilde: Krydderier fra A til Z, Carl Th. Pedersen.
Her kan du hente skilte til urtehaven |