Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Salattallerken undervejs. Foto: TV-Glad
    Salattallerken undervejs. Foto: TV-Glad

Du er her

TV-Glad tester: Hvordan smager en god salat?

Søger...

Video TV-Glads Thomas Novotny giver sit smagspanel en udfordring: Bland en god salat.

 

Skal der spidskål i en god salat? Tomater? Ærter?

Hvad med champignoner? Abrikoser? Nødder?

Måske ost? Bacon?

Se, hvordan TV-Glads smagspanel griber salatudfordringen an, og hør hvorfor de vælger, som de gør.

Vært: Thomas Novotny.

Om filmene:

De tre smagsfilm i denne serie er lavet af TV-Glad i samarbejde med Smag for Livet og Landsforeningen Lev i projektet LEV med sundhed.

Filmene er blevet til i samarbejde med smagsambassadørerne Mette Dehn, My Bach og Lasse Schwartz, som har udgivet idekataloget "LEV med sundhed". Kataloget bidrager med gode idéer og simple øvelser til at arbejde med udviklingshæmmedes sundhed på en legende og positiv måde. Se det her.

Omtalt i artiklen

Ernæring og sundhedsstuderende

Studerende i ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Absalon og er legatmodtager i Smag for Livet.

Mette Dehn er en del af en projektgruppe, der sammen har skabt projektet, EN SMAGSSAG, der fokuserer på hvordan smag kan bruges som et redskab i arbejdet med sundhedsfremme hos udviklingshæmmede borgere på bosteder. Gennem et workshop-forløb på bosteder har projektgruppen afprøvet en række smagsforsøg for at skabe et billede af målgruppens muligheder og udfordringer i relation til at træffe begrundede fødevarevalg. Øvelserne tager udgangspunkt i sanserne og beboernes oplevelser og erfaringer. Projektgruppen arbejder videre med flere faser af projektet for i sidste ende at præsentere et idékatalog i samarbejde med Landsforeningen LEV, som personale på bosteder og andre interesserede kan bruge som inspiration i deres arbejde med borgernes kost og sundhed.

Ernæring og sundhedsstuderende

Studerende i ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Absalon og er legatmodtager i Smag for Livet.

My Bach er en del af en projektgruppe, der sammen har skabt projektet, EN SMAGSSAG, der fokuserer på hvordan smag kan bruges som et redskab i arbejdet med sundhedsfremme hos udviklingshæmmede borgere på bosteder. Gennem et workshop-forløb på bosteder har projektgruppen afprøvet en række smagsforsøg for at skabe et billede af målgruppens muligheder og udfordringer i relation til at træffe begrundede fødevarevalg. Øvelserne tager udgangspunkt i sanserne og beboernes oplevelser og erfaringer. Projektgruppen arbejder videre med flere faser af projektet for i sidste ende at præsentere et idékatalog i samarbejde med Landsforeningen LEV, som personale på bosteder og andre interesserede kan bruge som inspiration i deres arbejde med borgernes kost og sundhed.

Ernæring og sundhedsstuderende

Studerende i ernæring og sundhed på Professionshøjskolen Absalon og legatmodtager i Smag for Livet.

Lasse Schwartz er en del af en projektgruppe, der sammen har skabt projektet, EN SMAGSSAG, der fokuserer på hvordan smag kan bruges som et redskab i arbejdet med sundhedsfremme hos udviklingshæmmede borgere på bosteder. Gennem et workshopforløb på bosteder har projektgruppen afprøvet en række smagsforsøg for at skabe et billede af målgruppens muligheder og udfordringer i relation til at træffe begrundede fødevarevalg. Øvelserne tager udgangspunkt i sanserne og beboernes oplevelser og erfaringer. Projektgruppen arbejder videre med flere faser af projektet for i sidste ende at præsentere et idékatalog i samarbejde med Landsforeningen LEV, som personale på bosteder og andre interesserede kan bruge som inspiration i deres arbejde med borgernes kost og sundhed.