Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Ordsprog

På temadag 4 er der specifikt fokus på den kommunikative virksomhedsform. Formålet med temadagen er, at eleverne får kendskab til smag som et kulturelt og socialt fænomen. Hvor de tidligere temadage satte fokus på smag som sansemæssig oplevelse og som fysisk-kemiske egenskaber omsat i madlavning, så arbejder eleverne i temadag 4 med, hvordan smag er med til at forme opfattelser og skabe fællesskaber.
Fag
Dansk, Historie, Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fremstilling
  • Kommunikation
  • Kronologi og sammenhæng
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Ordforråd
  • Smag med alle sanser
  • De fem grundsmage
  • Ordsprog
  • Kulturhistorie
  • Gulerod
Aktivitetstyper
  • -
  • Dansk
  • Historie
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Fremstilling
  • Kommunikation
  • Kronologi og sammenhæng
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Ordforråd
  • Smag med alle sanser
  • De fem grundsmage
  • Ordsprog
  • Kulturhistorie
  • Gulerod
Ud med sproget! ... på et overført plan > Kannibaler og billedsprog i litteraturen
Denne aktivitet har til formål at aktivere elevernes forforståelse og gøre dem klar til at læse Bent Hallers novelle ’Lidt har også ret’. Eleverne lærer gennem denne øvelse, hvilke særlige virkemidler forfatteren Bent Haller benytter, samt hvilken effekt de har på læseren.
Fag
Dansk
Kompetenceområder
  • Fortolkning
  • Læsning
Faglige temaer
  • Ordsprog
  • Symbolik
Aktivitetstyper
  • Snak
  • Fortolk
  • Dansk
  • Udskoling
  • Snak
  • Fortolk
  • Fortolkning
  • Læsning
  • Ordsprog
  • Symbolik