BegivenhedBegivenhedNyt om smag
GastroLabCollege inviterer på webinar med Ole G. Mouritsen om at skabe og ændre smag i det grønne køkken med fokus på umami
Det grønne og...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Går det fremad med at omstille sig til en mere grøn kost i de danske køkkener? Vi har fundet et svar ved at analysere et stort markedsdrevet datamateriale baseret på...
Forskning i fødevarer, der understøtter den grønne omstilling, er Charlotte Vinther Schmidts ekspertise. Hun hædres nu for sit ph.d-arbejde, der er lavet i regi af Smag for...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
:
Der findes en gammel japansk børneremse, ma-go-wa-ya-sa-shi-i, som skal hjælpe børnene til at huske, hvad sund japansk mad er. Remsen er...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
:
Vi ‘smager’ på maden med alle vores fem sanser, og det er hjernen, som fortolker og bedømmer, hvad sanserne fortæller os om ‘...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Flade, bagte brød med forskelligt fyld har været en del af mange madkulturer siden stenalderen. Magien opstår med umamien i fyldet, skriver Ole G. Mouritsen i denne klumme....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
For første gang er det påvist med videnskabelige metoder, at vores oplevelse af smagen af umami forstærkes af bestemte aromastoffer i maden. Den nye viden kan bruges til f.eks....
Rikke Højer og Charlotte Vinther Schmidt har forsvaret deres ph.d.-afhandlinger om hhv. tekstur og umami-synergi i bæredygtig mad og overvindelse af afsky for fisk....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det er ikke kun prisen, der får østers og champagne til at passe så godt sammen. En særlig umami-synergi gør kombinationen af bobler og bløddyr til en himmelsk oplevelse for...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Svampekulturen koji er en af de tilberedningsmetoder fra Østen, der forvandler broccoli til umamibomber.
Tak
Dette blogindlæg er...
Fagfolk fra professionel gastronomi og foodies fra hjemmekøkkenet kan få tips til at skrue maksimalt op for smagen i en stribe workshops, der kombinerer videnskab og godt...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Smag for Livet inviterer gastronomiens fagfolk og foodies til workshop om tilberedning af grøntsager og svampe, så de udgør et fuldt måltid med umami og velsmag uden brug af kød...
Blogs og klummerArtikelNyt om smag
Vi skal spise mere grønt, men kan vi det? Svaret er ‘ja’, og vores mad og den måde den produceres, bruges og spildes på vil ændre sig dramatisk fremover, skriver Ole G....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvis hele verden skal spise bæredygtigt, handler det om at finde holdbare løsninger ud fra et helhedsperspektiv, skriver gastrofysikerne professor Ole G. Mouritsen og Charlotte...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Tang findes i havene over hele verden og har mange muligheder både i køkkenet og i fødevareindustrien. Men vi spiser sjældent tang, for vi ved for lidt om, hvordan den kommer...
ArtikelArtikelNyt om smag
En stigende ubalance i fedtsyresammensætningen i vores kost kan, sammen med manglen på velsmag i færdigretter, være årsag til neurologiske sygdomme og dårligt helbred, skriver...
Professor Ole G. Mouritsen hædres af Japans regering med den fornemste dekoration, man kan modtage som ikke-politiker
Professor i...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Til dette særlige event i London vil professor Ole G. Mouritsen udforske fordelene ved japansk mad ud fra hvordan menneskers sanser...
ArtikelArtikelNyt om smag
Du kan få din mad til at smage af meget mere ved at tilsætte noget, der ikke smager af noget som helst. Kokumi, hedder dette noget, som giver mere mundfylde til både suppe og...
Japans regering har udpeget Ole G. Mouritsen til goodwill-ambassadør for hans mangeårige formidling af og fordybelse i det japanske køkken....
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Den Blå Planet i København arrangerer nytårskur ved Ole G. Mouritsen om havets gastronomiske muligheder.
Enhver, der efter julens...
I anledning af Forskningens Døgn 2015 har Hamza og hans klassekammerater i 3.A og 3.B på H. C. Andersen Skolen i Odense haft besøg af forskere og lærerstuderende fra Smag for...
ArtikelArtikelNyt om smag
Mad, der smager godt og har masser af umami spiller en vigtig rolle for ældres sundhed, understreger nye forskningsresultater, som offentliggøres i tidsskriftet Flavour....
Den femte grundsmag er ikke så velkendt som de øvrige fire, men flertallet kender den.
Surt, sødt, salt, bittert og ...?
Den femte...