Fermenteringsekspert Martin Petersen giver her en introduktion til at fremstille sin egen koji og miso i fermenteringslaboratoriet.
Når...
OpskriftMaterialePrøv selv
Her får du opskriften på kål stegt over bål vendt med umamidressing. Opskriften er udviklet til og brugt på klimakonferencen Forum ved Tinderbox....
KøkkentipMaterialePrøv selv
Her får du viden om grundsmagen umami og tips til at arbejde med den, når du tilbereder mad.
Umami er en grundsmag ligesom sød, salt, sur...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Vil du også gerne spise lidt grønnere? Her er madplanen til en "Grøn marts" med opskrifter, tips og tricks til at få grøn velsmag ind i hverdagens aftensmad....
OpskriftMaterialePrøv selv
Sovsen er en væsentlig del af julemiddagen. Her får du en hel række af kokkens fif og gastrofysikerens anvisninger til den ultimative sovs....
Overalt i de danske farvande finder man spiselig tang, som er let tilgængelig. Her er en række tips for tang-begyndere.
Tang (makroalger)...
OpskriftMaterialePrøv selv
Denne specialitet fra Alsace minder om hvid pizza. Fyldet består oprindeligt af creme fraiche, løg og bacon. I denne version er baconen udeladt, og i stedet er løgene...
OpskriftMaterialePrøv selv
Gem kikærtevandet, uanset om det kommer fra en dåse eller fra kogningen af kikærter, du selv har udblødt.
Suppen skal være en anelse spicy, meget fyldig, godt krydret og...
Spis mere grønt og mindre kød - budskabet i de nye kostråd er velkendt, men ikke så let at efterleve for alle. Løsningen er at gøre det sunde grønne så fuldt af smag, at det er...
Når vi laver mad og synes, den mangler smag, er det ofte umami, der mangler. Her får du tips til at få smagen af umami frem.
Umami...
KøkkentipMaterialePrøv selv
Ofte griber vi til noget salt eller fedt, hvis maden skal have ekstra smagsfylde. Men det kan også være umami, der mangler. Her får du en række tips til at få maden til at smage...
OpskriftMaterialePrøv selv
Ingen julesteg uden brun sovs, som har masser af umami og er indbegrebet af cremethed.
Brun sovs til andesteg til 4-6 personer...
OpskriftMaterialePrøv selv
Der findes mange anvisninger på, hvordan man laver den perfekte flæskesteg med knasende sprød svær. Her får du Ole G. Mouritsens og Klavs Styrbæks anbefaling....
OpskriftMaterialePrøv selv
Vil du gerne opleve smagen af umami for fuld kraft, så prøv salaten her. Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser:
3-4 blandede salater...
OpskriftMaterialePrøv selv
Kok Klavs Styrbæk byder på tang og skaldyr New England-style.
Den traditionelle New England clam bake tilberedes på stranden i en ovn...